BIST 9.142
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.326,66
GÜNCEL

MİT yakaladı! Afrin Harekatı'nda 2 askeri şehit etmişlerdi

Zeytin Dalı Harekatı sırasında 2 askerin şehit edilmesi olayına karışan 9 YPG/PKK'lı terörist, Suriye'de MİT tarafından yakalanıp Hatay'a getirildi.

TÜRK Silahlı Kuvvetleri’nin (TSK) Afrin’e yönelik ’Zeytin Dalı Harekatı’nda, Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ve Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağını şehit eden terörist grup, Suriye’de düzenlenen operasyonla yakalandı.

Zeytin Dalı Harekatı sırasında 2 askerin şehit edilmesi olayına karışan 9 YPG/PKK'lı terörist, Suriye'de MİT tarafından yakalanıp Hatay'a getirildi. MİT tarafından Afrin'de yakalanan 9 terörist sorgulanmak üzere, Hatay İl Jandarma Komutanlığı'na teslim edildi.

VALİ ATA AÇIKLADI Suriye'de düzenlenen terör operasyonuna ilişkin Hatay Valisi Erdal Ata açıklamalarda bulundu. Erdal Ata, "Afrin'de yakalanan 9 terörist hataya getirildi." dedi. Hatay Valisi Ata, yakalanan teröristlerin Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ve Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı'nın şehit edilmesine karıştıklarını bildirdi.

ŞEHİT OLAN 2 ASKERİN NAAŞINA 2 AY SONRA ULAŞILMIŞTI TSK tarafından Afrin'e yönelik düzenlenen Zeytin Dalı Operasyonu'nun 4'üncü gününde şehit olan ancak naaşına ulaşılamayan Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı'nın cenazesine 58 gün sonra ulaşılmıştı.

TSK tarafındna yapılan açıklamada, "Zeytin Dalı Harekatı kapsamında, 23 Ocak 2018 tarihinde şehit olan Piyade Üsteğmen Oğuz Kaan Usta ve Piyade Uzman Çavuş Mehmet Muratdağı’nın naaşlarına ulaşılmıştır. Şehitlerimize bir kez daha Allah'tan rahmet, şehitlerimizin kederli ailelerine, Türk Silahlı Kuvvetleri ile Yüce Türk milletine başsağlığı ve sabır dileriz."denilmişti.

Sitene Ekle
Etiketler