BIST 10.209
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.396,73
HABER /  DÜNYA

Mısır'dan zehir zemberek Erdoğan açıklaması!

Mısır Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Erdoğan, Mısır’la ilgili tekrarladığı yalanlar ve abartmalar serisini sürdürüyor” denildi.

Abone ol

Mısır Cumhurbaşkanı Abdülfettah Sisi’yi bir hafta içinde ikinci kez ağır bir dille eleştiren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yine aynı ağırlıkta ikinci bir yanıt geldi: “Bize demokrasi dersi verecek konumda değil.

Erdoğan, Müslüman Kardeşler hükümetine karşı giriştiği askeri darbe sonrası düşman ilan ettiği Sisi’ye önce BM Genel Kurulu’nda demokrasiyi katletmekle suçlayarak yüklenmişti.  Mısır hükümeti de Erdoğan’ın şahsi hırsları için terörizmi desteklediğini ilere sürüp misliyle karşılık vermişti.

Erdoğan son olarak dün İstanbul’daki Dünya Ekonomik Forumu’nda da Sisi’yi bir kez daha benzer ifadelerle yerden yere vurdu.

YALANLAR VE ABARTILAR SERİSİ

Yanıt yine gecikmedi. Mısır Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada “Erdoğan, Mısır’la ilgili tekrarladığı yalanlar ve abartmalar serisini sürdürüyor” denildi.

GEZİ'DEN KÜRTLERE YOLSUZLUKTAN SANSÜRE

Hayli uzun ve ayrıntılı açıklamada Gezi eylemlerine atıfla protestoculara uygulanan ölçüsüz güçten basına yönelik sansürlere, yazar ve gazetecilere karşı açılan davalardan Kürtlere karşı ayrımcılığa, yolsuzluk iddialarından yargıya müdahaleye kadar birçok meseleye dair Erdoğan’a göndermeler yapıldı.

ERDOĞAN DERS VERECEK KONUMDA DEĞİL

Açıklamada şu ifadalere yer verildi: “Erdoğan’ın yönetimindeki son 12 yılda Türkiye’nin iç politikalarını takip edenler, demokrasinin savunucusu olduğunu iddia eden ve güya ‘Arap baharı devrimleri’ni savunan Erdoğan’ın gerçek demokrasiden ne kadar uzak olduğunu biliyor. Kendisi başkalarına demokrasi ve insan haklarına saygı dersi verecek konumda değil.”

Bakanların görüşmesi de iptal edilmişti

Erdoğan, sonradan cumhurbaşkanı seçilen darbeci Sisi’yi her fırsatta eleştirirken, Müslüman Kardeşler’i terör örgütü ilan eden Sisi yönetimi de AKP’yi terörizmi desteklemekle suçlamıştı. İki ülke dışişleri bakanlarının BM Genel Kurulu vesilesiyle New York’ta biraraya geleceği konuşuluyordu. Ancak bu görüşme gerçekleşmedi; iki taraf da diğerini buluşmayı iptal etmekle suçladı.