BIST 10.154
DOLAR 32,35
EURO 34,72
ALTIN 2.393,43
HABER /  DÜNYA

Mısır'daki seçimlere AK Parti damgası

Mısır'da kurulan Hürriyet ve Adalet Partisi (FJP) parlamento seçimleri öncesinde AKP temsilcileriyle ön görüşme yaptı

Abone ol

AK Parti rüzgarı Ortadoğu ve Kuzey Afrika'da esiyor. Başbakan Erdoğan'ın 'Arap Baharı' turunda rock yıldızı gibi karşılandığı Mısır'da, AK Parti model oldu.

Ülkenin en büyük örgütlenmesi olarak bilinen Müslüman Kardeşler'in kurduğu parti yetkilileri, AK Parti temsilcilerinden seçim taktikleri aldı. Ancak AK Parti'den kimlerin bu görüşmede yer aldığı açıklanmadı.

Mısır'da Müslüman Kardeşler Örgütü tarafından kurulan Hürriyet ve Adalet Partisi (FJP) yetkililerinin, 28 Kasım'da yapılması planlanan parlamento seçimlerinden AK Parti temsilcileriyle bir araya gelerek, seçim konusunu ele aldıkları bildirildi. Mısır'da yayımlanan bağımsız El Masri El Yovm gazetesinin haberinde, ''AK Parti ile FJP'den bazı yetkililerin Salı günü Kahire'de buluştuğu ve seçim sürecini görüştükleri'' ifade edildi.

SEÇİMİ KONUŞTULAR

FJP'nin medya kampanyaları sorumlusu Ahmet Abdul Hafız da, toplantıda seçim süreciyle ilgili konuların ele alındığını belirterek, Mübarek rejiminin ardından Mısır'da ilk defa televizyon ve gazetelere reklam vermenin mümkün olduğunu, parti reklamlarının ilan panolarında yer aldığını anlattı.

AK PARTİ'Yİ ÖRNEK ALDIKLARINI AÇIKLAMIŞLARDI

Hafız, Müslüman Kardeşler'in politikayı tekeline almış gibi görünen yanlış imajını düzeltme çabasında olduklarını aktardı. Haberde, FJP yetkilileri ile görüşen AK Partililerin kimliklerine ilişkin bir bilgi verilmedi.

Mısır'da Müslüman Kardeşler tarafından kurulan Hürriyet ve Adalet Partisi'nin yanı sıra İslam ile demokrasiyi bir arada yürütmeyi hedefleyen bir çok parti, kuruluş aşamasında Türkiye'de iktidarda olan AK Parti'yi örnek aldıklarını açıklamışlardı.