BIST 9.645
DOLAR 32,55
EURO 34,68
ALTIN 2.419,77
HABER /  GÜNCEL

Mısır’daki idam kararlarına lanet yağdı

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) üyeleri, Mısır’da aralarında Müslüman Kardeşler lideri Muhammed Bedii’nin de bulunduğu y...

Abone ol

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) üyeleri, Mısır’da aralarında Müslüman Kardeşler lideri Muhammed Bedii’nin de bulunduğu yüzlerce kişi hakkında idam kararı verilmesini protesto etti.
Özgür-Der üyeleri Fatih’teki Şehzade Camii’nde Cuma namazını kıldıktan sloganlar atarak Beyazıt Meydanı’na yürüdü. Sivil toplum kuruluşlarının da destek verdiği eylemde Muhammed Bedii’nin "Bin kere de assanız yolumuzdan dönmeyiz" sözü pankarta yazılarak açıldı. Kadınların ve çocukların da yoğun katılım gösterdiği protesto yürüyüşünde sık sık "Defol Sisi, seninleyiz Mursi" sloganları atıldı.
Sloganlar atarak Beyazıt Meydanı’na gelen grup idam cezalarına karşı tepkilerini burada da attıkları sloganlarla ve topluca Rabia işareti yaparak gösterdi. Grup adına basın açıklaması yapan Özgür-Der Genel Başkan Yardımcısı Kenan Alpay, “Suriye gözümüzün önünde maalesef her gün varil bombalarıyla insanlık katlediliyor. Yetmezmiş gibi aynı şeklide Mısır’da Sisi, cuntası ve işbirlikçileri tarafından insanlar tavuk kesmekten daha kolay bir biçimde, insanlar idam sehpalarına ve ipe çekilmek boğazlanmak, katledilmek isteniyor” dedi.

"İNSANLIK ONURUNA TEHDİTTİR"
Konuşmasına Rabia işareti yaparak başlayan Yazar Abdurrahman Dilipak ise, “Mısır’da yaşanan olaylar sadece Mısır halkına yönelik bir tehdit değil, aslında insanlık onuruna yönelik bir tehdittir. Bir insana yapılan haksızlık bütün bir topluma yöneltilmiş bir tehdittir. Mısır cuntası bütün Mısır halkını tehdit etmektedir. Mısır’da baltacıların meydanlarda tamamlayamadığı yarım bıraktığı işi şimdi yargıçlar eliyle yapmaya çalışıyorlar’’ diye konuştu.
Dilipak konuşmasının sonunda daha önce Türkiye’de de görev yapan ABD’li bir generalin kullandığı içinde siyahi köle bir bebeğin bulunduğu küllüğü göstererek, “Bizim bu siyahi çocuk gibi sigarasını üflememizi istiyorlar. Bizi köleleştirmek istiyorlar. Ama biz bunu kabul etmiyoruz" dedi.
Protestoya katılan vatandaşların sık sık ‘Mısır halkı yalnız değildir’ diye slogan attıkları gözlendi. Eylemin bitmesinin ardından grup olaysız bir şekilde dağıldı.
(İHA)