BIST 10.471
DOLAR 32,72
EURO 35,02
ALTIN 2.450,00
HABER /  GÜNCEL

Mısır ordusuna 'Mursi'yi kaçırma' suçlaması

Mısır'ın devrik cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ailesi düzenledikleri basın toplantısında, orduyu 'Mursi'yi kaçırmakla' suçladı ve Genelkurmay Başkanı El-Sisi ve diğer yetkililer aleyhine dava açacaklarını söyledi.

Abone ol

Mısır'ın devrik cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin ailesi düzenledikleri basın toplantısında, orduyu 'Mursi'yi kaçırmakla' suçladı.

Mursi'nin kızı Şayma Mursi, Kahire'de düzenlenen basın toplantısında, ailesinin, ordu yetkilileri aleyhine dava açma hazırlığında olduğunu söyledi.

Muhammed Mursi, 3 Temmuz'da ordunun müdahalesiyle devrilmişti. O tarihten bu yana görülmeyen Mursi'nin nerede tutulduğu da açıklanmadı.

Ailesi, Mursi'nin güvenliğinden endişe ettiklerini ve olanlardan Mısır ordusunu sorumlu tuttuklarını açıkladı.

Muhammed Mursi'nin devrilmesi ardından ilk kez bir açıklama yapan ailesi adına Şayma Mursi, "Bu kanlı darbenin lideri Abdülfettah el-Sisi ve onun darbeci ekibine karşı hem Mısır'da hem de uluslararası platformda hukukî adımlar atıyoruz" dedi.

Muhammed Mursi'nin bağlı olduğu Müslüman Kardeşler hareketi, ordunun desteğiyle iktidara gelen yeni yönetimi tanımadıklarını açıkladı.

Müslüman Kardeşler'in Kahire'de düzenlediği protestolar sürüyor.