BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 34,93
ALTIN 2.426,78
HABER /  GÜNCEL

Minik Alper'e ilik bulundu ama...

Bursa'da tedavi gören 14 aylık Alper Kaan Altıncan için bulanan iliğin parası ödenemedi.

Abone ol

Bursa'da lösemi teşhisi konulup hastaneye kaldırılan 14 aylık Alper Kaan Altıncan için uygun ilik Almanya'da bulundu. Ancak Alman Kan Bankası, ilik için gereken parayı peşin istedi. SGK ise ödemeyi ancak 1 yıl sonra yapacağını belirtince banka küçük Alper için gereken iliği göndermekten vazgeçti.

Bursa'da yaşayan ve 11 yıllık evli olan Mustafa (38) ve Muzaffer Altıncan (31) çiftinin 14 ay önce dünyaya gelen ikinci çocukları Alper Kaan Altıncan, 7 aylıkken lösemi teşhisi konularak tedavi edilmeye başlandı.

Minik bebeğin gözlerinin iç kısmında kanser hücreleri oluşmaya başladı.

İstanbul'daki bir hastanede ilik nakli yapılması kararlaştırılan Alper Kaan Altıncan için bir süredir aranan ilik Almanya'daki kan bankasında bulundu.

Ameliyatın yapılacağı hastane tarafından yapılan başvurusu sonrası minik Alper için uygun donör Almanya'daki kan bankasında bulundu. Ama hastanenin iliği getirtme çabaları sonuçsuz kaldı.

Alman Kan Bankası iliğin parasını peşin istiyordu. SGK tarafından paranın bir yıl içerisinde ödeneceği bildirilince kan bankası iliği göndermekten vazgeçti. Hastane yetkileri ile tekrar irtibata geçen kan bankası yetkilileri ilik için gereken 15 bin Euro'nun aile tarafından ödenmesini, ailenin bu parayı daha sonra SGK'dan tahsil etmesini önerdi.

Maddi durumu iyi olmayan aile için Bursa Valiliği tarafından yardım kampanyası başlatıldı. Almanya'dan gelecek olan ilik ve nakil masrafları için 75 bin lira para toplanması için Bursa Valiliği aile adına bir bankada hesap açtırdı. Ayrıca Alper Kaan Altıncan adına Facebook'da "Minik Alper Kaan için el ele" paylaşım sayfası oluşturuldu. Aralarında Pınar Altuğ ve Yağmur Atacan çiftinin de bulunduğu bir çok ünlü İnstagram hesaplarından minik Alper'e destek verdi.

"ÇOK ŞÜKÜR DUYARLI İNSANLARIMIZ VAR"

SGK'nın 1 yıl sonra yapmayı vaat ettiği ödemeyi bekleyecek durumlarının bulunmadığını anlatan Mustafa Altıncan, "Oğlumun durumu her geçen gün kötüye gidiyordu. Büyük bir ihtimalle aralık ayı ilk haftası nakil yapılacak. Bu süreçte sıkıntılı durumlar da önümüze çıktı. Bunları aşmak da bizim için problem oldu. Almanya'dan 15 bin Euro gibi bir rakam istemişlerdi. Bizim bu parayı karşılama gibi bir durumumuz olmadığı için sosyal medyadan böyle bir kampanya başlattık. Çok şükür duyarlı insanlarımız var. Bu parayı da toparlayacağımıza inanıyoruz" diye konuştu.

Anne Muzaffer Altıncan ise Sağlık Bakanlığı tarafından başlatılan kök hücre projesinin bir an önce hayata geçirilmesi gerektiğini vurgulayarak bu projenin binlerce lösemi hastasının umudu olduğunu, Türkiye'de bir kan bankası kurulmasının şart olduğunu söyledi.