BIST 10.277
DOLAR 32,26
EURO 34,70
ALTIN 2.396,15
HABER /  GÜNCEL

Minibüsle çaydan geçmeye kalktılar

Minibüsleriyle Nilüfer Çayı'ndan geçmeye çalışan iki kişi, ölümle burun buruna geldi...

Abone ol

Bursa'da minibüsleriyle Nilüfer Çayı'ndan geçmeye çalışan iki kişi, ölümle burun buruna geldi. Azgın akan sular minibüsü bir süre sürükledikten sonra araç şans eseri taşlara takılarak durdu. İtfaiye ekipleri, araçtaki 2 kişiyi vinçle kurtardı.

Olay Odunluk Mahallesi'nden geçen Nilüfer Çayı'nda yaşandı. Overlokçuluk yapan Murat Göktaş (37) ve Çetin Çelikel (32), minibüsleriyle Doburca Mahallesi'ne geçmek için kestirme olsun diye dereden karşıya geçmeye çalıştı. Eriyen kar ve birkaç gündür yağan yağmur yüzünden su seviyesi neredeyle maksimum düzeye ulaşan çayda sürüklenmeye başlayan 23 ES 294 plakalı minibüs, 50 metre sürüklendikten sonra taşlara takılarak durdu. Büyük korku yaşayan 2 kişi, hemen telefonla polisi arayarak yardım istedi. İhbarla birlikte olay yerine çok sayıda polis, itfaiye, arama kurtarma ve sağlık ekibi gönderildi.

"KORKMADIK, SALAVAT GETİRDİK"

Yakındaki bir inşaattan getirilen vincin 17 metrelik sepeti uzatılarak mahsur kalan iki kişiye ulaşıldı. Kısa süreli uğraşın ardından Murat Göktaş (37) ve Çetin Çelikel (32) araçtan çıkarılıp vince bindirildi. Kıyıya çıkarılan ve sağlık durumları iyi olan Göktaş ve Çelikel, iki gün önce de dereyi bu şekilde geçtiklerini anlatırken, hiç korkmadıklarını, sadece salavat getirdiklerini anlattılar.