BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Minibüsçülerden otobüs alımına tepki

İstanbul'da minibüs esnafı toplandı, büyükşehirin açtığı otobüs ihalesinin durdurulmasını istedi.

Abone ol
Minibüsçüler, İstanbul Otobüs AŞ'nin 500 yeni otobüs alımı için açacağı ihalenin durdurulmasını istedi. Minibüs esnafı Başbakan Erdoğan'a çağrıda bulundu, minibüs hattında yer alan otobüs ihalesinin durdurulmasını istedi.

İstanbul Minibüsçüler Esnaf Odası üyesi kalabalık bir minibüsçü grubu, Büyükşehir Belediyesi'nin Saraçhane'deki binası önünde toplandı.
 
Ellerinde, ''1940 yılında da vardık, 2012 yılında da varız'', ''Uyuma Başkan esnafına sahip çık'' yazılı pankartlar taşıyan grup adına açıklama yapan Oda Başkanı Koray Öztürk, İETT'nin bünyesindeki Otobüs AŞ'nin, İstanbul genelindeki minibüs hatlarının bulunduğu güzergahlarda çalıştırılmak üzere 500 tane otobüs alımı ihalesi açtığını söyledi.
 
Kentte 1959'dan beri faaliyet gösteren minibüsçüler olarak ilk defa çok zor durumda kaldıklarını, minibüsçü esnafının mağdur edildiğini savunan Öztürk, ''İstanbul'da metrobüs hattının güzergahında çalışan 1300 minibüs başka hatlara dağıtılmıştır. Esnafın zaten istihdamı çok zor, bütün araçlarımız banka kredili. Yani bu mevcut minibüs hatları üzerine ihale yapılması bizi çok üzdü. Sayın Başbakanımız da ülkemizde birçok çıkmaza el atmıştır. Minibüs esnafımızın da sesini duymasını istiyoruz. Bizim konumuza da el atarak minibüs esnafının geldiği bu noktanın bir sonuca bağlanmasını arzu ediyoruz. Bizim başka bir amacımız ve niyetimiz yok. İsteğimiz, mübarek ramazan bayramına şu esnafın rahat ve huzurlu girmesidir.''
 
Öztürk, 17-18 Temmuz'da yapılacak otobüs alımı ihalesinin derhal durdurulmasını istediklerini belirterek, ''Aksi takdirde yaptığımız eylemler bununla kalmayacak'' dedi.
 
Açıklamadan sonra gruptakiler yaklaşık 4 saat oturma eylemi yaptı. Eylemin ardından grup dağılırken, Çevik Kuvvet ekiplerinin Büyükşehir Belediyesi binası ve çevresinde geniş güvenlik önlemleri aldığı görüldü.