BIST 10.101
DOLAR 32,26
EURO 34,85
ALTIN 2.433,49
HABER /  DÜNYA

Milyonlar Kahire'ye gösteri düzenliyor Canlı

Ülkenin çeşitli kentlerinden milyonlarca insan Rabiatul Adeviyye'de cuma namazı sonrası gösteriye başladı.

Abone ol

Mısır ordusunun yönetime el koymasının ardından görevinden uzaklaştırılan ülkenin ilk seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin destekçileri, "Seferberlik" adı altında "milyonluk" gösteri için Rabiatul Adeviyye meydanında toplandı. Cuma namazı ardından gösteriler başladı.

16.35- Kürsüye çıkan bir hakim şöyle konuştu "Ben Müslüman Kardeşler üyesi değilim, sizin gibi bir Müslüman'ım. Bu meydanda çok hakim gördüm. Meşruiyeti dillendirip de meydanlara çıkmayanlara sesleniyorum. Rızkımız Allah tarafından garantilenmiştir. Ey hakimler sokağa inin"

16.30- "Ey Sisi git, Mursi benim cumhurbaşkanım" sloganları atılıyor

16.15- Adeviyye Meydanına çıkan bazı caddelerde ordu girişe izin vermiyoradeviyye-meydani-ordu.jpg

16.00-  
Vakıflar Bakanlığı eski çalışanlarından Cemal Abdussettar, halihazırdaki ülkenin yönetimi ve Mursi destekçileri arasında yaşananlar ile Firavun-Musa kıssası arasında benzerlik olduğunu söyledi.

Firavun'un, devletin yasama, yürütme ve yargı organlarını kendi tekelinde topladığını belirten Abdussettar, "Ordunun Mursi'yi düşürerek yerine Adli Mansur'u getirmesini destekleyenler, Firavun'a itaat eden kimseler gibidir" dedi.

Meydandaki kalabalığa övgü dolu sözlerle hitap eden Abdussettar, "Hz. Musa'nın kavmi de Firavun'a itaati reddetmiş, böylece Allah, Firavun ve ordusunu hezimete uğratmıştı. Oysa Musa'nın Firavunu yenmek için yeterli gücü yoktu" diye konuştu.

Zafere ulaşmak için Allah'ın Mısırlıları bazı aşamalardan geçireceğini vurgulayan Abdussettar, "Allah'ın yardımının nereden geleceğini kimse bilemez ancak gelecek ve zaferi gözlerimizle göreceğiz" diyerek yemin etti.

15.00- Ordudan emekli bir subay kürsüye çıkarak konuşma yaptı. Şunları söyledi "Ben buraya komplonun nasıl gerçekleştiğini anlatmak için geldim. Bu komplo temerrüt hareketinin kurulmasıyla başladı. Onlar istihbarat tarafından oluşturulan bir harekettir. Ve bu istihbaratta çalışan rütbeli subaydan öğrendiğim bilgidir. Temerrüt hareketi bir istihbarat oluşumudur"

"Temerrüt hareketinin bir işe yaramadığının görülmesinin ardından askerler sokağa sürüldü."

14.11- Meydanda 2 milyona yakın kişinin bulunduğu belirtildi. Geceye kadar sürecek eylemlere yüzlerce insan akın etmeye devam ediyor.misir-adevviyye.jpg

YA MURSİ DÖNECEK YA ŞEHİT OLACAĞIZ

13.51- Cuma namazının ardından açıklama yapılarak talepler sıralandı.cuma-namaz.jpg
-Mursi görevine iade edilmeli
-Parlamento seçimleri yapılmalı
-Anayasa değişikliği için komisyon oluşturulmalı 

Bize soruyorlar ne zamana kadar meydanda kalacaksınız? Biz meydanlardayız iki şey gerçekleşene kadar, ya Mursi görevine döner, ya da biz bu meydanlarda şehit oluruz. Soruyorlar ne zamana kadar dayanabilirsiniz? Ramazan Bayramı'na kadar burada duracağız. Gerekirse iki yıl bile meydanlarda kalırız.
Bizi öldürseler de silaha başvurmayacağız.

13.15- Meydanda cuma namazı kılındı.

ARA FORMÜL YOK MURSİ DÖNMELİ

Müslüman Kardeşler sözcüsü Muhammed Baltacı, yaptığı açıklamasında ara formül tanımadıklarını söyleyerek Mursi'nin dönmesini istediklerini söyledi.

KAHİRE'DEN CANLI YAYIN