BIST 10.320
DOLAR 32,25
EURO 35,08
ALTIN 2.467,72
HABER /  GÜNCEL

Milliyetçi Avukatlar seçimlerde iddialı

Ankara Barosu'nun 14 Ekim'de yapılacak seçimleri öncesi Milliyetçi Avukatlar Grubu, birlik ve beraberlik mesajları verdi.

Abone ol
Ankara Baro seçimleri için geri sayım sürüyor. Alpaslan Sucu adaylığında seçimlere katılacak olan "Milliyetçi Avukatlar Grubu" 14 Ekim öncesi birlik ve beraberlik mesajları verdi. Başkan adayı Sucu, baro tarihinde ilk kez "Milliyetçi Avukatlar" adı altında seçime gittiklerini söyleyerek, sürecin Türkiye için önemli bir adım olduğunu ifade etti.

Milliyetçi Avukatlar Grubu, Litai TBB Konuk Evi'nde akşam yemeğinde bir araya geldi. Seçkin bir davetli grubunun katıldığı yemeğe 500'e yakın avukat katılırken, toplantıda Türk Hukuk Enstitüsü Genel Başkanı Prof. Dr. Ali Akyıldız bir konuşma yaptı.

"TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ BİR ADIM"

"Milliyetçi Avukatlar Grubu"
Ankara Barosu Başkan Adayı Avukat Alpaslan Sucu ise yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajları verdi. Dünyada ve Türkiye'deki gelişmelerin, milli reflekslere sahip örgütlenmelere ihtiyaç doğurduğunu, emperyalist güçlerin hukuk tanımadığını ve kendi eylemlerini hukuk diye dayattığını söyleyen Sucu, maslumların haklarının hiçe sayıldığını ifade etti.

Konuşmasında "özerklik" ve "böyünme" kavramlarının, sıkça dile getirilmesinden duydukları rahatsızlığı dile getiren Başkan Adayı Sucu, "aynı ülküye sahip milli güçlerin birleşmesinin" kaçınılmaz olduğunu ifade etti. Zamana, mekana ve duruma göre değil, her zaman, her yerde ve her durumda milliyetçi olan, milli ve manevi değerlere sahip bireylerin, üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeleri gerektiğini anlatan Sucu, bu amaçla kendisi gibi düşünen avukatlarla Milliyetçi Avukatlar Grubu'nu oluşturduklarını kaydetti.

"LİSTE PAZARLIĞIMIZ YOK"

Milliyetçi Avukat Grubu'nun, menfaat eksenli liste pazarlıkları ve ilkesiz koalisyonlardan uzak olduğunu söyleyen Sucu, konuşmasında herhangi bir güç odağının izdüşümünde hareket etmediklerini ifade ederek şöyle konuştu:

"Grubumuz, herhangi bir güç odağının izdüşümü olmayıp, gücünü Milletten alan ve Milletine sevdalı bir birliktir. Bu sebeple de, vicdanına ipotek konulmamış, iradesi hür bir gruptur.

Yakın bir tarihte kurulan grubumuz, kısa bir süre içerisinde Baro başkan adayını belirlemiş, seçim program ve projelerini hazırlamış, yönetim, disiplin, denetleme kurulları ile delegasyon adaylarını ilan etmiştir. Listemizde adı bulunsun bulunmasın, her üyemiz bu grubun sahibi ve temsilcisidir. Dolayısıyla da, aday listemizde ismi yer almadığı için başka grupların listelerinde kendisine yer aramış veya bizlere kırgınlık duyan herhangi bir üyemiz yoktur. Zira üyelerimizin her biri aynı zamanda dava adamı olup, bu işin bir görev, bir hizmet ve bir bayrak yarışı olduğunun şuurundadır."

SEÇİMLER 14 EKİM'DE... 

Ankara Barosu'nun 14 Ekim Pazar günü yapılacak seçimlerinde, sandık için bir araya gelen daha sonra da dağılan bir grup olmayacaklarını kaydeden Sucu, düzenli ve sürekli faaliyetlerle hukuki meselelerde etkin bir grup olacaklarını söyledi. Seçimlere kadar gruba gönül vermiş tüm avukatların bilfiil çalışmalarını isteyen Sucu şunları söyledi:

"Üyelerimizden istirhamımız; tüm arkadaşlarına Grubumuz listesine oy vermelerini tavsiye etmeleri, seçim günü ise sadece oy vermekle kalmayıp sabah 9’dan akşam 5’e kadar imkânları dâhilinde mesailerini seçim çalışmalarına ayırmalarıdır.

Bu seçimler Milliyetçi Avukatlar açısından stratejik öneme haizdir. İlk defa bayrak açıyoruz. Bu bayrağın altında elde edeceğimiz oy sayısı, milliyetçi avukatların bundan sonraki çalışmaları için de moral veren, teşvik eden bir sayı olmalıdır. Grubumuz seçimlerin hemen ardından bir sonraki seçimler için çalışmaya başlayacak, Milliyetçi Avukatların tüm barolarda seçimlere organize şekilde katılmalarını sağlayacaktır."