BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  DÜNYA

Milliler Budapeşte’de

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de 16 Eylül tarihinde başlayacak olan Dünya Güreş Şampiyonası’na katılacak Türkiye Serbest Güreş Milli Takı...

Abone ol

Macaristan’ın başkenti Budapeşte’de 16 Eylül tarihinde başlayacak olan Dünya Güreş Şampiyonası’na katılacak Türkiye Serbest Güreş Milli Takımı Budapeşte’ye geldi.
Kafile Başkanlığını Oktay Aktaş’ın yaptığı milli takım heyetini Budapeşte Ferenc Liszt Havalimanı’nda Macaristan Güreş Federasyonu yetkilileri karşıladı. Serbest Güreş Milli Takımı Teknik Direktörü Yüksel Şanlı, Genel Koordinatör Yakup Topuz’un yanı sıra antrenörler Adem Bereket, Ahmet Gülhan, Abdullah Çakmar ve Nasrullah Baysal’ın katkılarıyla Budapeşte’deki şampiyondan Türkiye’ye madalyalarla dönmek istediklerini söyledi.

ŞANLI: “120. KİLODA TAHA AKGÜL’DEN ALTIN MADALYA BEKLİYORUZ”
İHA muhabirine konuşan teknik direktör Yüksel Şanlı, “Serbest güreş milli takımı olarak bu sene yükselen bir grafiğimiz var. Avrupa şampiyonasında 3 madalya aldık. 2 final bir de bronz madalya kazandık. Akdeniz Oyunları’nda 6 şampiyonluk aldık. Golden Grand Prix turnuvalarında 2 kez şampiyon olduk. Bu başarılar bizim dünya şampiyonasındaki beklentilerimiz biraz daha arttırdı. En büyük beklentimiz son 2 Avrupa şampiyonasından altın madalya kazanan 120 kiloda Taha Akgül olacak” dedi.
Takımın son kampından bir önceki kampın Kazak ve Rus milli takımı ile yaptıklarını belirten Şanlı, onlarla beraber çok verimli bir kamp dönemi geçirdiklerini, takımda hiç bir sakatlığın ve hastalığın bulunmadığını, şampiyonaya hazır olduklarını açıkladı.

TAHA AKGÜL’ÜN HEDEFİ DÜNYA ŞAMPİYONLUĞU
Son 2 yılın 120 kilodaki Avrupa şampiyonu Taha Akgül ise, büyüklerde ilk kez dünya şampiyonasına katılacağını, hocalarının eşliğinde şampiyonaya çok iyi hazırlandıklarını, emeklerinin karşılığını alarak Türk bayrağını göndere çektireceğini, hedefinin altın madalya olduğunu söyledi.
Türkiye Serbest Güreş Milli Takımı şu sporculardan oluşuyor:
55. kg Sezer Akgül
60. kg Erhan Bakır
66. kg Yakup Gör
74. kg Soner Demirtaş
84. kg Sedar Böke
96. kg Rıza Yıldırım
120. kg Taha Akgül
(İHA)