BIST 9.107
DOLAR 32,38
EURO 35,02
ALTIN 2.325,98
HABER /  DÜNYA

Milli Piyango yılbaşı çekilişi sonuçları

Milli Piyango'nun Yılbaşı çekilişi bugün yapılıyor. Milli Piyango İdaresi'nin 50 milyon liralık büyük ikramiyesi bugün yapılacak çekilişle sahibini bulacak.

Abone ol

Milli Piyango Yılbaşı çekilişi bugün (31 Aralık 2013) tarihinde yapılacak. Milli Piyango Yılbaşı çekilişi sonuçlarına www.internethaber.com adresinden ulaşabilirsiniz.

Şu ana kadar biletlerin yüzde 88'i tükendi. Yarın saat 13.00'te başlayacak özel çekilişte vatandaşlara Milli Piyango İdaresi tarafından 286 milyon 150 bin lira dağıtalacak, devlet ise çekilişten 129 milyon 18 bin lira kazanacak.


MİLLİ PİYANGO YILBAŞI BİLETLERİNİ ALIRKEN NELER DİKKAT EDİLMELİ?

Milli Piyango İdaresi bayilik ruhsatını (gezici bayilerde yaka kartı) taşıyan ve istenildiğinde ibraz eden kişilerden satın alınması gerekir.

Biletin arkasında bayi satış mührü bulunmalıdır. Pürüzsüz veya kağıdın örselenmemiş olmasına dikkat edilmelidir.

Biletin sol alt bölümde bulunan güvenlik numarası iki parmak arasında gezdirildiğinde rakamların kabarık olduğu hissedilmelidir.

Bilet ışığa tutulduğunda bilet kağıdının dokusu içinde beyaz renkli MP amblemli filigranı vardır.
Ultraviyole (UV) ışıkta mavi ve açık yeşil renkli parlayan ve kesik çizgiler şeklinde dağılımı bulunan elyaflar (3mm.) bulunmaktadır.

18 Yaşından küçük olanlar bilet satın alamazlar. Kazanan biletlere ikramiye ödenmesini isteyemezler.


2013 YILBAŞI ÇEKİLİŞİ TARİHİN EN YÜKSEK İKRAMİYESİ

Yılbaşı özel çekilişinde biletlerin tümünün satılmaması durumunda, büyük ikramiye satılan bilete çıkana kadar çekilişe devam edilecek. Yılbaşı özel çekilişinin büyük ikramiyesinin tam bilete çıkması halinde bu, Milli Piyango tarihinin en yüksek ikramiyesi olacak.

Yılbaşı çekilişinde 500 milyon liralık biletin tümünün satılması halinde Hazine'nin kasasına 129 milyon 18 bin lira girecek. Bunun 75 milyon 778 bin liralık bölümünü KDV geliri meydana getirecek. KDV çıktıktan sonra brüt satış tutarına uygulanan Şans Oyunları Vergisinden de Hazine'ye 42 milyon 422 bin lira verilecek.

Savunma Sanayi Destekleme Fonu, Tanıtma Fonu, SHÇEK, Olimpiyat Oyunları Düzenleme Kurumu gibi kuruluşlara da kamu payı adı altında 10 milyon 818 bin lira verilecek. Böylece vergilerle birlikte 500 milyon liralık hasılatın 129 milyon 18 bin lirasını devlete aktarılan kaynaklar oluşturacak.

Piyangonun yılbaşı çekilişi, bayileri de zengin edecek. Piyango satışı karşılığında brüt yüzde 15'lik satış komisyonu alan bayiler, tüm biletlerin satılması durumunda İdareden 57 milyon 560 bin lira satış komisyonu alacak. İdare adına ikramiye ödemesi karşılığında da bayilere 4 milyon 256 bin lira dolayında ikramiye ödeme primi ödenecek. Başbayi aracılık komisyonları da yaklaşık 2 milyon 355 bin lira tutacak. Bu durumda yılbaşı biletleri bayilere ve başbayilere de 64 milyon 171 bin lira dolayında hasılat sağlamış olacak.

Bu arada, Milli Piyango'da büyük ikramiyeyi kazanma ihtimali normal çekilişlerde 600 binde bir olurken, bu oran yılbaşı çekilişlerinde 10 milyonda bir olarak hesaplanıyor.