BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Milli maç fotoğraflarına tepki

Milli maç sonrasında yaşanan olaylarla ilgili yayınlar değişik tepkiler aldı. Özellikle Mehmet Özdilek’in çelme takarken gösterilen fotoğrafına büyük tepkiler geldi

Abone ol Milli maç haberleri

MİLLİ
maç sonrasında yaşanan olaylarla ilgili yayınlar değişik tepkiler aldı. Özellikle Mehmet Özdilek’in çelme takarken gösterilen fotoğrafının Hürriyet’te irice yayınlanmasını bazı okurlar eleştirdiler. Fatih Terim, ‘İsviçre basını kendi takımıyla hareket etti’ diyerek Türk basınını suçladı. İşte Hürriyet okurlarının bazı eleştirileri:

MEHMET ORMERAL: Milleti deşifre ettiniz. Bir kabahatimiz varsa biz millet olarak bunları çözerdik. Batı’ya yaranmaya hiç gerek yoktu. İsviçreli futbolcu Şifo Mehmet’e tekmeyi atarken aslında bunu bize attı.

MUSTAFA GÜNDÜZ: Biraz milliyetçi olun. İlk maçta bize yapılan o kadar rezilliğe rağmen İsviçre’de bir tane kendi aleyhlerine bir yazı gördünüz mü?

ÖZGÜR ERTAN: Maçtan sonra yazılanları okuyunca kendimi İsviçre’de sandım. Gazetenizin kapağında Türkiye Türklerindir yazıldığı unutuldu. Olayları tasvip etmek mümkün değil ama böyle de olmamalı.

RECEP KATIRCI: Avrupa basını İsviçre maçından dolayı Türkiye aleyhine propaganda yapıyormuş. Bu gayet normal, çünkü kendi basınımız zaten bunu yaparken onlarınkini çok görmemek gerekir. Yazıklar olsun.

KORAY C. Futbol futbol futbol. Yetti be!! Milli takım da kulüp takımları da sağlam bir ceza alsın da Türkiye’nin gerçek sorunlarıyla ilgilenilsin artık. Türkiye’de güvenlik sorunu var. Hırsızı, katili kol geziyor. Dün Osmanbey’den Şişli’ye yürümek gafletinde bulundum tam 4 defa tinerciler yolumu kesti.

TEMSİLCİNİN NOTU: Öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Hürriyet’in ilkeleri, ‘Kol kırılır yen içinde kalır’ anlayışına izin vermez. 1 numaralı yayın ilkesinde, ‘Gazetecilikte temel işlev, gerçekleri bulup bozmadan, abartmadan ve hiçbir baskının etkisi altında kalmadan, en kısa zamanda ve edinilebilen tam bilgiyle kamuoyuna iletmektir’ der.

Yani gerçek ne ise onu aktarmak şarttır. Eğer ‘Zarar görürüz’ diye bazı şeyleri gizlemeye kalkarsanız, bu bir çeşit sansür olur ki, sonunun nereye varacağını kimse kestiremez. O zaman bazıları zarar görür diye yolsuzluğu da yazamazsınız.

Ayrıca, İsviçre basını kendi aleyhine yazmadığı iddiası da doğru değil. Tekme atan İsviçreli futbolcunun fotoğrafları İsviçre basınında da büyükçe yayınladı, İsviçreli yorumcular ‘Yendikleri rakiplerine saygı göstermediler. Abartlı Türk tepkisini biz provoke ettik’ diye kendi futbolcularını saygısızlıkla suçladı.