BIST 9.537
DOLAR 32,49
EURO 34,82
ALTIN 2.487,86
HABER /  GÜNCEL

Milletvekili adayları 2018 tüm partilerin tam isim listeleri

Tüm partilerin 600 kişiden oluşan milletvekili aday listeleri YSK'ya teslim edildi. AK Parti, CHP, MHP, İYİ Parti, Vatan Partisi ve HÜDA-PAR ile Saadet Partisi milletvekili aday listelerinde sürprizler var. İşte tüm partilerin 2018 yılı milletvekili aday listeleri;

Abone ol

24 Haziran 2018 seçimleri için tüm partiler milletvekili aday listelerini hazırlayıp YSK'ya teslim ettiler. AK Parti'nin listesinde, AK Parti Genel Başkanvekili ve Başbakan Binali Yıldırım, İzmir 1. bölge 1. sıra milletvekili adayı olarak yer aldı.

AK PARTİ ADAYLARI : Partide, 26. Dönem'de milletvekili olan 167 kişi yeniden aday gösterildi. Siyasette kadınların yer almasına önem veren AK Parti'de 126 kadın milletvekili adayı listede kendisine yer bulurken, 474 erkek adaya listelerde yer verildi. AK Parti'nin 27. Dönem milletvekili aday listesinde 25 yaş altı aday sayısı 57, engelli aday sayısı ise 8 oldu.

AK Parti adaylarının meslekleri : Adayların mesleklerine bakıldığında, 213 kişi mesleğini özel sektör olarak beyan etti. Adayların 106'sı avukat, 61'i mimar/mühendis, 23'ü öğrenci, 17'si doktor, 15'i kamuda yönetici, 14'er mali müşavir ve öğretmen, 8'i eczacı ve 6'sı gazetecilerden oluştu. Listede, vali Selami Altınok, sporcu Kenan Sofuoğlu, Alpay Özalan ve Selçuk Çebi de yer aldı.

Listede olmayan isimler : 65. Hükümet'te görev alan Başbakan Yardımcısı Şimşek, AB Bakanı Çelik, Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanı Özlü, Ekonomi Bakanı Zeybekci, Maliye Bakanı Ağbal listede yer almadı.  

AK PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI TAM LİSTE

CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI: Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu İzmir 2. bölge 1. sıradan, eski Genel Başkan Deniz Baykal ise Antalya 1. sıradan aday oldu. Kılıçdaroğlu'nun "A takımı" olan 18 kişilik CHP Merkez Yönetim Kurulu'nun (MYK) tamamı milletvekili adayı olarak gösterildi.

CHP'nin tutuklu milletvekili Enis Berberoğlu da İstanbul 2'nci bölge 1'inci sıradan milletvekili adayı olarak listede yer aldı. Muharrem İnce'nin ekibinde yer aldığı belirtilen Emre Köprülü, Yaşar Tüzün ve Tanju Özcan da listede yer buldu. CHP listelerinde, Saadet Partisi için de kontenjan ayrıldı. 

ADAY YAPILMAYANLAR: Adaylık için başvuruda bulunanlardan Dursun Çiçek'in kızı İrem Çiçek de listede yer bulamadı. Aday listesinde olmayan diğer isimler ise eski CHP milletvekili Umut Oran, görevinden istifa eden Ankara İl Başkanı Adnan Keskin, Gazeteci İrfan Değirmenci ve Ferit Demir oldu. 

CHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI TAM LİSTE

MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI : MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli memleketi Osmaniye'den 1'inci sıradan aday oldu. MHP'nin açıkladığı milletvekili aday listesine göre mevcut 35 milletvekilinden 22'si yeniden aday oldu.  Emekli yüzbaşı olan terör ve güvenlik uzmanı Abdullah Ağar, Ankara İkinci Bölge 3'üncü sıradan aday gösterildi.

MHP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI TAM LİSTE

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI: Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal, İYİ Parti'nin listesinden Afyonkarahisar 1. sıradan gösterildi. Eski Merkez Bankası Başkanı Durmuş Yılmaz ile eski Bayındırlık Bakanı Koray Aydın'ın Ankara'dan aday yapıldığı İYİ Parti'de, eski Türkiye Kamu-Sen Genel Başkanı İsmail Koncuk Adana'dan, Ümit Özdağ İstanbul'dan, Aytun Çıray İzmir'den, Merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel'in doktoru Aylin Cesur Isparta'dan, Emekli Albay Ali Türkşen ise Kocaeli'nden listeye girdi.

İYİ PARTİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI TAM LİSTE

SAADET PARTİSİ ADAYLARI : Saadet Partisi'nde ise eski HDP Milletvekili Altan Tan İstanbul 3. bölge 1. sıradan ve eski hakim Tanju Güvendiren Ankara 1. Bölge 1. sıradan milletvekili adayı olarak listede yer aldı. Genel Başkan Temel Karamollaoğlu'nun Basın Başdanışmanı Mustafa Yılmaz Balıkesir 1. sıradan, eski Demokrat Parti Milletvekili Faris Özdemir Batman 1. sıradan, eski Fazilet Partisi Milletvekili Seyyit Haşım Haşimi Diyarbakır 1. sıradan aday gösterildi.

SP MİLLETVEKİLİ ADAYLARI TAM LİSTE

VATAN PARTİSİ MİLLETVEKİLİ ADAYLARI : Vatan Partisi'nin milletvekili aday listesinde 150 kadın yer alırken, Bolu ve Düzce'deki aday listesi tamamen kadınlardan oluştu. Emekli Tümamiral Soner Polat ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan'ı sorgulayan emekli Kurmay Albay Hasan Atilla Uğur, Vatan Partisi'nin listesindeki isimler arasında yer aldı.

VATAN PARTİSİ ADAYLARI TAM LİSTE

HÜDA-PAR MİLLETVEKİLİ ADAYLARI : HÜDA PAR kurulduğundan bu yana ilk defa 81 ilde ve 87 seçim çevresinde tam listeyle seçime katıldı. Partinin Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu ise Diyarbakır'dan bağımsız milletvekili adayı olmak için istifa etti.

HÜDA - PAR MİLLETVEKİLİ ADAYLARI -TAM LİSTE