BIST 9.530
DOLAR 32,49
EURO 34,82
ALTIN 2.470,96
HABER /  DÜNYA

Milleti böyle kandırmışlar! Meğer Clinton'ın o fotoğrafı...

ABD'de Demokrat Parti'nin başkan adayı Hillary Clinton'ın Şubat ayında çekilen bir fotoğrafını yeniymiş gibi göstererek haber yapan yayın organları tepki çekti.

Abone ol

Cumhuriyetçi Parti'ye yakın medya tarafından manşetlere taşınan fotoğrafta Clinton'ın merdivenlerden çıkarken korumalarından yardım aldığı görülüyor.

Bu fotoğraf ile 68 yaşındaki siyasetçinin sağlık durumunu sorgulatmaya çalışan yayın organlarından Drudge Report'un alıntı yaptığı bir site, Clinton’ın 2009’da dirseğini kırdığını, 2011’de uçağa binerken düştüğünü, 2012 ve 2013’te ise beyninde oluşan kan pıhtısı nedeniyle tedavi gördüğünü hatırlattı.

İşte o fotoğraf...



Fotoğrafın yayılmasının ardından birçok site, söz konusu kare nedeniyle Clinton’ın kampanya ekibinin, başkan adayının sağlık durumuna ilişkin ayrıntılı bir açıklama yapması gerektiğini savundu. Fotoğrafla ilgili haberler, başta sosyal medya olmak üzere Amerikan kamuoyunda büyük yankı uyardı.

Ancak tartışmaların odağındaki fotoğrafın 24 Şubat'ta Güney Carolina'da çekildiğinin ortaya çıkması, bu kirli oyunu bozdu. Ve o karenin, Clinton merdivenden çıkarken ayağı kaydığı sırada çekildiği anlaşıldı.