BIST 9.525
DOLAR 32,62
EURO 34,75
ALTIN 2.502,12
HABER /  GÜNCEL

Milan kupayı geri istiyor!

Marsilya'nın bir futbolcusu 1993 Şampiyonlar Ligi finalinde takımın doping yaptığını açıkladı. Maçı ve kupayı kaybeden Milan şimdi kupayı geri istiyor

Abone ol

Marsilya’nın eski oyuncusu Eydelie, 1992-93 sezonu Şampiyonlar Ligi final maçından önce bazı oyunculara iğne yapıldığını açıkladı. Milan da kupayı geri istedi.

FRANSIZLAR’ın eski futbolcularından Jean-Jacques Eydelie, 1992-93 sezonu Şampiyonlar Ligi final maçından önce kendisine ve bazı oyunculara iğneyle ilaç verildiğini itiraf etti, ortalık karıştı. Ülkesinde haftalık olarak yayımlanan L’Equipe Magazine dergisine konuşan futbolcu, büyük bir skandalı açığa çıkarırken, Milan da kupayı geri istedi.

Şampiyon Kulüpler Kupası’nın Şampiyonlar Ligi adıyla oynanmaya başlandığı ilk sezon olan ve Marsilya’nın Milan’ı 1-0 yenerek kupaya uzandığı karşılaşmaya dopingli çıktıklarını bildiren Eydelie, "Final maçından önce futbolculara bir iğne yapılacağı söylendi. Ben ve birçok arkadaşım söyleneni yaparak iğne olduk ve sahaya öyle çıktık. Bu duruma karşı çıkan tek kişi ise Alman Rudi Völler oldu. Almanca bağırıp çağırarak soyunma odasını terketti" dedi.

Eydelie sözlerini şöyle sürdürdü: "Maç sırasında sık sık ağzım kurudu. Vücut hareketlerim karşılaşma boyunca alışılmışın dışındaydı. Aslına bakarsanız o gün ne olduğunu ben de bilmiyorum."

Galliani açıkladı

Milan bu gelişmeler ışığında bütün avukatlarını İtalya’ya çağırdı ve üzerinden 13 yıl geçmiş olan olayı sonuca kavuşturarask kupanın kulübe getirilmesini istedi. Başkan yardımcısı Adriano Galliani de hemen konu ile ilgili bir açıklama yaptı: "Avukatlarımız hemen göreve başladı, UEFA’nın yardım edebileceğini zannetmiyoruz ama bu açıklamalar ışığında delillier toplanacak ve kupa Milan’a verilecektir."

Bu arada Marsilya Kulübü’nün adı daha önce de skandalla da anılmıştı. Fransız kulübü Avrupa finaline konsantre olabilmek için lig şampiyonluğu için girdikleri mücadelede ASOA Valence Clime maçını şike yaparak satın almış, bu olay sonradan ortaya çıkmış ve Marsilya küme düşürülmüş ve şampiyonluk unvanı geri alınmıştı..

Kaynak: