BIST 10.899
DOLAR 32,19
EURO 34,96
ALTIN 2.454,36
HABER /  DÜNYA

MİDYAT’A PİRİNCE GİDERKEN EVDEKİ BULGURDAN OLDU

Adana’da bir genç, aylık bin 500 Dolar kazanmak için gazete ilanı ile başvurduğu gemicilik şirketinin kendisini bin 500 TL dolandırdığını id...

Abone ol

Adana’da bir genç, aylık bin 500 Dolar kazanmak için gazete ilanı ile başvurduğu gemicilik şirketinin kendisini bin 500 TL dolandırdığını iddia etti.
Eskişehir Anadolu Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü’nden mezun olan, ancak iş bulamayan 20 yaşındaki Cemil Çiçeklidağ, şansını gazete ilanlarından denemeye başladı. Çiçekdağ, bir gemicilik şirketinin vasıflı-vasıfsız eleman alacağı ilanı üzerine verilen numarayı arayarak iş başvurusunda bulundu. Şirket tarafından başvurusu kabul edilen Çiçekdağ, İstanbul’a gitti. Çiçekdağ, şirketin bir takım belgeler için istediği bin 500 TL’yi ailesinden ve arkadaşlarından borç alarak biriktirerek verdi. Şirket’in belgelerini kısa süre içinde hazırlayacağını ve 10 Şubat’ta işbaşı yapacağını söylemesine rağmen Çiçekdağ’a geri bir dönüş olmadı. Çiçekdağ, sürekli şirketi arayarak durumunu sormasına rağmen 4 aydır çeşitli bahanelerle oyalandı. Borçlarını ödemek için bir çay ocağında çalışmaya başla Cemil Çiçekdağ, dolandırıldığını iddia etti.
Üniversite mezunu olduğunu belirten Cemil Çiçekdağ, “Ocak ayının 18’inde gazete ilanına baktım. Bir ilan gördüm. Gemilere vasıflı ve vasıfsız eleman alınacağı yazıyordu. Vasıfsız elemanlara bin 500 dolar ile 2 bin 700 dolar arası maaş verileceği yazıyordu. Ben de aradım. Yetkililer bin 500 dolar ile 2 bin 700 dolar arası maaş verildiğini, 6 ayda bir yüzde 45 zammınız var ve de 6 ayda bir çift maaş alırsınız dedi. Bir şey yapmam gerekmediği sadece bin 500 TL vereceğimi ve pasaport, gemi adam cüzdanı çıkartacaklarını söylediler. En geç 10 Şubat’ta iş başı yaparsın ve bin 500 dolarla işe başlarsınız dediler. Bende teklifi kabul ettim. İstanbul’a gittim. Sözleşme imzalattılar” dedi.
Çiçekdağ, başvurunun ardından 4 ay geçtiğini ama kendisine geri dönüş olmadığını kaydederek, “Her aradığımda bana gemilerin seferde olduğunu, hava muhalefeti nedeniyle gemilerin kalkamadığını, şuanda işimiz yok gibi şeyler söylediler. 4 ayı bekliyorum hiçbir iş yok. Şirket sözünde durmadı. Ben burada mağdurum. Benim kurs gördüğüm yerde 200 insan vardı. Daha sonra fark ettim ki beni sürekli oyalıyorlar. Daha önce çalışanlarla konuştum bana bunların şebeke olduğunu söylediler. Hiçbir şirketin para alarak evrakları hazırlamayacağını belirttiler. Dolandırıldığımı böyle anladım” diye konuştu.