BIST 10.740
DOLAR 32,20
EURO 35,02
ALTIN 2.520,50
HABER /  POLİTİKA

MHPye dava açılsın istemem

Başbakan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, MHP ile ilgili konuştu. Fırat, "hiç bir parti kapatılmasın" deyip şunları ekledi;

Abone ol İNTERNETHABER-ÖZEL
ZÜBEYİR KINDIRA


ANKARA/ Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat, “Hiçbir parti kapatılmasın, demokrasilerde partileri millet açar millet kapatır. 22 Temmuzda gördünüz ki millet iki partiyi kapattı. DYP ile ANAVATAN millet tarafından kapatıldı” dedi.

Başbakan Erdoğan’ın türban konusunda eleştirilmesine yanıt verirken, MHP’ye bakılmadığına ve bu konuda ikircikli davranıldığına ilişkin sözlerinin anımsatılması üzerine ise Fırat, “bu konuyu Başbakana sorun. Bana göre, ilgisi yok. Bize dava açıldı diye, MHP’ye de dava açılmasını istemem. Hiçbir parti kapatılmamalı. Terör ve şiddet yoksa, kapatma olmamalı. Partiler kapatılacaksa millet tarafından kapatılmalı” dedi.

Fırat, terör istisnası ile parti kapatmayı zorlaştıran MHP ile aynı noktada olup olmadıklarına ise, “MHP’nin önerisini görmedim. Yazılı olarak verirler, görürüm sonra yorum yaparım. Ama ne öneriyorlar bilmiyoruz” diye açıklık getirdi.