BIST 10.259
DOLAR 32,29
EURO 34,79
ALTIN 2.402,12
HABER /  DÜNYA

MHP’li Vural’dan salvolar

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, Türkiye’nin hem dışarıda hem de ekonomi politikasında ...

Abone ol

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, Türkiye’nin hem dışarıda hem de ekonomi politikasında büyük risklerle karşı karşıya olduğunu belirterek, “Bu 11 yıl içerisinde Türkiye, AK Parti’nin ürettiği açılım hurdalığına dönmüştür” dedi.
MHP’nin düzenleyeceği “Türkçe Mitingi”ne katılmak üzere Konya’ya gelen MHP Grup Başkan Vekili ve İzmir Milletvekili Oktay Vural, partisin il başkanlığı binasında düzenlenen basın toplantısına katıldı. Konuşması öncesi bir gazetecinin “Türkçe Mitingi” adının kategorileştirilmesinin bazı kesimler tarafından bölücülük olarak algılandığının sorulması üzerine tepki gösteren Oktay Vural, “Bu ifadeyi aynen iade ediyorum. Türkçeye sahip çıkmayı bölücülük olarak değerlendirmek, bu milleti anlamamak demektir. Ne yapacağız? Adımızdan da mı vazgeçelim. Rahatsız olanlar varsa olsun. Eğer ortak değerlerimizi ayırırsak, dışlarsak, o zaman beraber birlikte yaşama amacımız ve hedefimiz ortadan kalkar” dedi.

“TÜRKİYE AÇILIM HURDALIĞINA DÖNMÜŞTÜR”
Türkiye’nin hem dışarıda hem de ekonomi politikasında bugün büyük risklerle karşı karşıya olduğunu vurgulayan Vural, “Bu 11 yıl içerisinde Türkiye, AK Parti’nin ürettiği açılım hurdalığına dönmüştür. Bugün geldiğimiz bu noktada Kıbrıs açılımı çökmüştür. Ermeni açılımı fiyasko olmuştur. Ermeni açılımı nerede? Kimse konuşuyor mu? Bir hurdalığa dönüşmüştür. Bakın, AK Parti dönemindeki öyle bir noktaya geldik ki, İran bizi anlamıyor, biz onlara anlatamıyoruz. Irak gitti, İran gitti, Suriye kardeşim Esad’dan, düşmanım Esed’e döndü. Kıbrıs’ta açıldınız battınız, Ermeni soykırımında battınız, Büyük Ortadoğu Projesi’nde battınız, İran’da nükleer de battınız, Suriye’de yine battınız” diye konuştu.

“AYNI DİLİ KONUŞMAMIZ LAZIM”
Hükümetin Suriye politikasını da eleştiren Oktay Vural, “Türkiye eğer Suriye’deki çatışmanın bir parçası halindeyse, orada insanların öldürülmesinin tetikçileri, kurşunları, bombaları Türkiye’yle ilişki içerisinde gösteriliyorsa, ne diyeceğiz bu tabloya? Nasıl izahat vereceğiz? Esad 1-2-3-4 aya kalmaz gider dediler ne oldu? Çünkü Türkçe bakmıyor, İngilizce bakıyor ve okuyorlar. İngilizce okununca da Washington’dan İngiltere’den okunuyor. Onun için aynı dili konuşmamız lazım. Maalesef Türkiye, Ortadoğu’da yumuşak bir güç olması gerekirken, kaba dilin parçası haline gelmiştir” şeklinde konuştu.
AK Parti Sözcüsü Hüseyin Çelik’in Suriye konusunda “Türk ordusu bu işi halleder, bize de gaz verenler oluyor. Biz duygularımıza, hakim oluyoruz” sözünü hatırlatan Vural, “Gaz verenler kim? Egemen Bağış değil mi? İstersek Suriye’yi birkaç saat içerisinde yerle bir ederiz. 3 saat içerisinde Şam’a da gideriz diyen, Şamil Tayyar değil mi? Gazı da kendiler veriyor. Gazı veren kendileri, gaza gelen de kendileridir. ABD’nin gazına geldiler” dedi.
Hükümetin Sisi ile 2 kez görüştüğünün yeni ortaya çıktığını da kaydeden Oktay Vural, “Sisi Başbakan’ı çok beğeniyormuş. Yani bir darbeci çok beğeniyor, hepsi beğeniyor. Çok ilginç, Ehud Olmert Türkiye’de, Gazze’yi işgal edeceklerine ilişkin ifadelerde bulunduktan sonra İsrail, Gazze’yi işgal etti. Şimdi de MİT görüşüyor, Mursi darbeye gidiyor. Eğer varsa o zaman kim söyledi? Görüştüyse, neyi görüştü?” ifadelerini kullandı.

ŞEHİT AİLESİNE GÖNDERDİĞİ MEKTUBU OKUDU
Vural, Başbakan Erdoğan’nın şehit haberleriyle ilgili konuşmasını ve PKK’nın yaptığı katliamların yer aldığı video ve fotoğrafları tabletinden basın mensuplarına izlettirerek, "Bu gazete manşetlerine şehit ailelerinin acısını, programlarına, gözyaşını vermeyenlerin, şimdi neler yaptığını görüyoruz” dedi. Vural, şehit olan 1984/4 Jandarma Er Oğuz Parparoğlu’nun, ailesine gönderdiği duygu yüklü son mektubunu da tabletinden okudu.
Konuşmasının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Oktay Vural, bir gazetecinin "Dün gelen anketlerde AK Parti’nin oyu yüzde 52 küsürdü. O zaman siz mi anlatamıyorsunuz?" soru üzerine, Hüseyin Çelik tarafından açıklanan son anketlerde AK Parti’nin oy oranının yüzde 34.5, CHP’nin ve MHP’nin yüzde 20 olduğunu söyledi.

TBMM’NİN ERKEN AÇILMASI
Bir başka gazetecinin TBMM’nin erken açılmasının gündemde olduğunun hatırlatılması üzerine Vural, “TBMM Milli iradenin doğrultusunda değil, PKK’nın isteği doğrultusunda erken açılmak isteniyor. Çoğunluk iradesinin meclisi açma iradesi vardır ama bu iradenin PKK’nın isteklerini yerine getirmek amacıyla ortaya konulmasını, mili iradeye aykırılık teşkil ettiğini düşünüyorum” dedi.
Terör örgütü elebaşı Abdullah Öcal’ın yanına arkadaş gönderilmesi sorusuna ise Vural, “Bundan öncede Öcala’nın yanına arkadaş göndermişlerdi. Arkadaş gönderme projesi vardı. Şimdi 8 PKK’lı istiyor, üst düzey olsun diyor. Karargahı mı burada kurayım diyor. Ondan sonra basın, sanatçı ve aydın buluşması da istemiş. Yakında herhalde Başbakanlık’ta, eş başkan sıfatıyla bir çalışma ofisi de tahsis edilebilir” diye konuştu.
Hükümetin ekonomik politikasını da eleştiren Vural, “Hatırlarsanız bundan önce 1 dolar eşittir 1 lira demişlerdi, 2 liraya çıkarttılar. Faizler artıyor, borçlar artıyor, borsa çöküyor, kur artıyor. Bugün Konya, tahıl merkezi, buğday merkezidir. 2 buçuk kiloyla, bir litre mazot alınıyordu, helal olsun AK Parti’ye, 7 buçuk kiloyla 1 litre mazot alınıyor, Türkiye’nin geldiği nokta budur” ifadelerini kullandı.