BIST 10.277
DOLAR 32,25
EURO 34,78
ALTIN 2.395,82
HABER /  DÜNYA

Günün önemli gelişmeleri 3

Günün önemli gelişmelerini sizler için derledik.<br/><br/>Lübnan’da patlama: En az 20 ölü<br/>Lübnan’ın kuzeyindeki Trablus’ta Cuma namazınd...

Abone ol

Günün önemli gelişmelerini sizler için derledik.

Lübnan’da patlama: En az 20 ölü
Lübnan’ın kuzeyindeki Trablus’ta Cuma namazından sonra meydana gelen iki patlamada ilk belirlemelere göre en az 20 kişi hayatını kaybetti, onlarca kişi de yaralandı.
Patlamalardan biri El Takva Camii dışında, Cuma namazı sonrasında cemaatin dağıldığı sırada meydana geldi. İkinci patlamanın ise yaklaşık 5 dakika sonra şehrin merkezi Mina bölgesinde yaşandığı bildirildi.
El Takva Camii’ne Lübnan’ın önde gelen Sünni isimlerinden Şeyh Salim Rafii’nin namaz kılmak için gittiği belirtildi.


Davutoğlu, BBC’ye konuştu

Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu, BBC televizyonunun Newsnight programında, Suriye ve Mısır’la ilgili açıklamalarda bulundu.
Suriye ve Mısır’daki gelişmelerden kaygı duyduğunu dile getiren Davutoğlu, Türkiye’de bu iki ülkeden farklı olarak çok güçlü bir demokrasi geleneği olduğunu söyledi.
Davutoğlu son aylarda Türkiye’yi saran kitlesel gösterilerle ilgili bir soru üzerine, çevre konularında gösteri yapılmasının "ileri demokrasinin göstergesi" olduğunu kaydetti.
Davutoğlu, haber programında Suriye’ye karşı BM Güvenlik Konseyi’nden sert bir karar çıkmazsa Bosna’da olduğu gibi bir "istekli ülkeler koalisyonu"nun harekete geçmesi gerektiğini söyledi.
Uluslararası toplumu, şimdiye kadar Suriye rejiminin kullandığı yöntemlere kararlı bir tepki vermemekle eleştiren Davutoğlu, son olayda da Güvenlik Konseyi’nden etkili bir karar çıkmadığından yakındı.


Suriye’den "kaçan" çocuk sayısı 1 milyonu aştı

UNICEF, Suriye’deki iç savaştan kaçarak başka ülkelere sığınan çocuk sayısının 1 milyona ulaştığını açıkladı.
Aya adlı Suriyeli bir mülteci kız çocuğu, "Suriye’yi çok seviyorum ve çok özlüyorum. Orada arkadaşlarımla ve kız kardeşimle oyunlar oynar, bisiklete binerdik" diyerek ülkesine olan özlemini dile getirdi.
8 yaşındaki Aya, Suriye’deki savaştan kaçan yaklaşık 1 milyon çocuk mülteciden sadece biri. Ayrıca savaşın görgü tanıklarından olan küçük kız, "Evimizi bombaladılar. Artık daha fazla orada kalamazdık, çok ağladık. Ve buraya geldik" dedi.
Tıpkı Aya gibi Suriye’deki çocukların çoğu, ülkede dinmek bilmeyen savaştan ve savaşın olumsuzluklarından etkilenmeye devam ediyor.


Kaza sonrası can pazarı: 1 ölü 9 yaralı

Manisa’da, Muradiye-Menemen yolu üzerinde 2 aracın çarpışması sonucu trafik kazası meydana geldi. İddiaya göre bir sürücünün kavşaktan kontrolsüz geçiş yapması neticesinde iki otomobil çarpıştı. Çarpışmada 1 kişi olay yerinde hayatını kaybederken, 9 kişi yaralandı. Kaza sonrası adeta can pazarının yaşandığı olay yerine, çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi. Araçlarda sıkışan yaralılar itfaiye tarafından kurtarıldıktan sonra ambulanslarla hastaneye kaldırıldı.


S4 Köln’de görücüye çıktı

Fiyatı belli olan ve meraklıları tarafından dünya genelinde beklenen oyun konsolu Play Station 4, Almanya’nın Köln oyun ve teknoloji fuarında görücüye çıktı.
ABD’de 15 Kasım ve Avrupa’da 29 Kasım’da piyasa sunulacak olan PS4’lerin fiyatı Amerika için 399 Dolar ve Avrupa için 399 Euro olarak belirlendi. PS4’ü denemek için Köln’de gerçekleştirilen ’Gamescom 2013 Fuarı’na binlerce insan akın etti ve saatlerce süren kuyruklar oluştu.
PS4 konsolları son derece sıkı güvenlik önlemleri ve onlarca güvenlik görevlisi tarafından korunurken konsollar kimsenin dokunamayacağı şekilde kilitli kırılmaz cam haznelerin içerisinde oyun severlerle buluşturuldu.
(İHA)