BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  POLİTİKA

MHPli Baldan ağır eleştiri

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, dağıtılan beyaz eşyaların vicdanları satın almak anlamı taşıdığını söyledi.

Abone ol

MHP Genel Başkan Yardımcısı Faruk Bal, ''Seçim zamanı Nazimiye ilçesinden başlayarak beyaz eşya dağıtmanın anlamı, onların vicdanlarını satın almak demektir'' dedi.

Bal, Kütahya'da, Yimpaş Düğün Salonu'nda, partisinden aday gösterilen belediye başkanı adaylarının tanıtım programında yaptığı konuşmada, AK Parti'nin 2002 yılında devraldığı ekonominin, çalışan bir ekonomi olduğunu söyledi.

O dönem tarımın çalıştığını, esnafın siftah yapmadan kepenk kapatmadığını, memur ve işçinin enflasyonun üzerinde maaş ve buna ilave yüzde 2 refah payı aldığını belirten Bal, 2002'de iki deprem ve iki krize rağmen ''Hayvancılıkla meşgul olan insanın, yaptığı hizmet ve harcamaların karşılığını alarak evine, sofrasına helal rızık götürebilecek rahatlık ve refah içerisinde'' olduğunu anlattı.

Bal, bugün esnafın, rafından alıp müşterisine verdiği malın bedelini alamamasının yanı sıra boşalan raftaki malın yerine yenisini koyamadığını, kamu çalışanı, SSK'lı, Bağ-Kurlu ve emeklilerin aynı şekilde fakirleştiğini ifade ederek şunları kaydetti:

''Sosyal devlette bir elin verdiğini öbür el görmez. Sosyal devlette insan şerefine yakışan bir tavır vardır. Fakir insanın onuru vardır. Elbette devlet, fakirinin elini tutacak ve onu haysiyetli bir hayat seviyesine çıkaracaktır. Seçim zamanı Nazimiye ilçesinden başlayarak beyaz eşya dağıtmanın anlamı, onların vicdanlarını satın almak demektir. Sizde satın alınacak vicdan var mı? Türkiye bu vaziyette yürüyemez. Bu vaziyette 5-10 yılı kaldıramaz. Bu yoksulluk, bu yolsuzluk, bu yozlaşma, bu işsizlik içerisinde ortaya çıkacak sosyal bir çatlamaya, bölücülük, bölgecilik, mezhepçilik rengi verilerek bir çatışmaya sokulursa, ki plan bu plan, Türkiye, Yugoslavyalılaşmaktan kurtulamaz.''

Daha sonra, MHP'nin Kütahya Belediye Başkanı adayı Ömer Köse ile ilçe ve belde belediye başkanı adayları tanıtıldı.

Partisine katılan yaklaşık 750 kişiden bazılarının yakalarına parti rozetleri takan Bal, adaylarla hatıra fotoğrafı çektirdi.