BIST 10.159
DOLAR 32,23
EURO 35,18
ALTIN 2.476,96
HABER /  POLİTİKA

MHPden hükümete çağrı

MHP'li Ahmet Kenan Tanrıkulu, Karadeniz halkı adına hükümete bir çağrıda bulundu.

Abone ol

Sanayi ve Ticaret eski Bakanı ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Merkez Karar Yürütme Kurulu Üyesi (MKYK) Ahmet Kenan Tanrıkulu, Karadeniz Bölgesi'nde 8 milyon insanın geçimini sağladığı fındıktaki sorunun giderek kangren olmaya başladığını öne sürerek, "Devlet bu olaya el koymalı ve masaya artık yumruğunu vurmalıdır" dedi.

Fındık sektöründeki sorunları belirlemek amacıyla parti çalışma programı kapsamında Karadeniz Bölgesi'ndeki gezilerine devam eden ve rapor hazırlayan Ahmet Kenan Tanrıkulu, Atherina Otel'de basın mensuplarıyla biraraya geldi. MHP olarak fındık üreticisinin yararına olan her politikanın yanında olduklarını belirten Tanrıkulu, yılda yaklaşık 2-2.5 milyar dolar döviz geliri sağlayan bu ürüne hükümetin soğuk bakmasını anlayamadıklarını söyledi. Tanrıkulu, "Fındıktaki sorun giderek kangren olmaya başlamıştır. Bu sorunu hükümetin çözmesi gerekir. Devlet artık masaya yumruğunu vurmalı ve olaya el koymalıdır. Fındığın kanayan bu yarasına çare bulunmalıdır" diye konuştu.

Tanrıkulu, FİSKOBİRLİK'in özerkleşme yasasının altında MHP'nin de imzasının olduğunu, ancak bunun yanlış algılanmaması gerektiğini de belirtti. Tanrıkulu, "Özerkleşme olayı FİSKOBİRLİK'in 2.5 katrilyonluk borcunun silinmesi operasyonuydu" dedi.