BIST 9.992
DOLAR 32,36
EURO 34,71
ALTIN 2.434,46
HABER /  DÜNYA

MHP devam dedi

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun çalışmalarının hayırlı çalışmalar olduğunu belirterek, “MHP, bu hayırlı çalı...

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun çalışmalarının hayırlı çalışmalar olduğunu belirterek, “MHP, bu hayırlı çalışmanın devamını dilemektedir” dedi.
MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, TBMM Başkanı Çiçek ile yaptığı görüşmenin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu. Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nda alınan kararla, komisyonun geleceği konusunda görüş alışverişinde bulunmak üzere TBMM Başkanı Çiçek’in liderler turuna çıktığını ve liderlerinin durağının ilk durağının partisi olduğunu ifade eden Bahçeli, “İnşallah çalışmalar verimli devam eder” dedi.

"BU ÇALIŞMALAR ÇOK HAYIRLIDIR"
TBMM Başkanı Cemil Çiçek ile gerçekleştirdikleri görüşmede, Çiçek’in TBMM Başkanlığına tekrar seçilmesi dolayısıyla kutladığını dile getiren Bahçeli, Çiçek’in çok ayrıntılı bir şekilde kendilerine Anayasa Uzlaşma Komisyonu’nun çalışmaları hakkında bilgi verdiğini söyledi.
Bahçeli, “Bizim kanat olarak da Sayın Başkanımıza özetle söylemek istediğimiz, bu çalışmalar çok hayırlıdır. 400 günü aşan bir çalışmadır. Bu çalışma sonrasında şuan için 48 maddede TBMM’de temsil edilen siyasi partilerin mutabakatı oluşmuştur. Bu mutabakatla diğer maddeler üzerinde görüşmeler devam ettiği takdirde genişleye bilir. MHP bu hayırlı çalışmanın devamını dilemektedir. Bütün fedakarlıklarıyla, gayretleriyle bu çalışma sonrasında toplumumun temel ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir Anayasanın TBMM’de yazımına başlamış olmak ve Genel Kurul’da da bunun sonuçlanmasını temin etmek zannediyorum bütün partilerin de görevi olsa gerektir diye düşünüyoruz” diye konuştu.
Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bahçeli, bir gazetenin hükümetin Başkanlık talebini ne durumda olduğunu sorması üzerine ise “Sayın Başkanın yapmış olduğu görüşmeler sonrasında komisyonun değerlendirmesidir. Komisyonun değerlendirmesine, bu bilgi alma sürecinde bizim bir sonuç veren bir değerlendirme yapmamız doğru olmaz. Yakışıkta almaz” dedi.
(İHA)