BIST 10.248
DOLAR 32,27
EURO 34,78
ALTIN 2.398,41
HABER /  GÜNCEL

MH370'le sonuncu iletişim açıklandı

Malezya yetkilileri MH370 sefer sayılı Malezya Havayolları uçağından alınan son mesaja göre, uçağın Güney Çin Denizi üzerinde kaybolmasından birkaç dakika önce her şeyin mormal seyrettiğini açıkladı.

Abone ol

Malezya yetkilileri MH370 sefer sayılı uçaktan alınan son mesaja göre, uçağın Güney Çin Denizi üzerinde kaybolmasından birkaç dakika önce herşeyin mormal seyrettiğini açıkladı.

Bugün Pekin'de kayıp yolcular arasında bulunan 154 Çinlinin yakınları için düzenlenen basın toplantısında, uçakla olan son iletişim açıklandı. Uçaktaki ekip Malezya hava kontrol görevlisinden gelen telsiz mesajına "tamam anlaşıldı" diye yanıt verdi.

Uçak Malezya ile Vietnam hava sahasının sınırına yaklaştığında Malezya hava kontrol kulesi yetkilileri, görevi Ho Chi Minh Kenti'ndeki hava trafiği kontrol görevlilerine devrettiğini bildirdi.

Bundan birkaç dakika sonra MH370 uçağıyla olan tüm iletişim kesildi.

Cumartesi günü içindeki 239 kişiyle kayıplara karışan uçağı arama çalışmaları, yarımadanın iki yarısındaki suları da kapsayacak şekilde genişletildi. Halen denizdeki 92 bin kilometre karelik alanda arama çalışmaları yürütülüyor.

Bu arada Malezya Hava Kuvvetleri Komutanı Rodzali Daud, uçağın rotasından çok daha batıdaki Malakka Boğazı üzerinde görüldüğü yolunda, kendisine atfedilen haberleri yalanladı. General Daud, kendisinin böyle bir açıklama yapmadığını belirtti; ancak uçağın rotasını tamamen değiştirmiş olması olasılığının göz önünde tutulduğunu kaydetti.

Çin Dışişleri Bakanlığı sözcüsü uçağın rotası hakkında verilen bilgilerin büyük bir kafa karışıklığı yarattığını kaydederek, "Açıklanan bir bilginin doğru olup olmadığına karar verebilmemiz çok güç" dedi.