BIST 9.722
DOLAR 32,55
EURO 34,99
ALTIN 2.428,64
HABER /  GÜNCEL

MGK'dan OHAL'le ilgili kritik karar çıktı

Son Dakika! Cumhurbaşkanı Erdoğan başkanlığında toplanan Milli Güvenlik Kurulu, OHAL'in 3 ay uzatılması için tavsiye kararı aldı. Milli Güvenlik Kurulu’nda, Hükümete OHAL'in uzatılması tavsiyesinde bulunulması kararlaştırıldı.

Abone ol

MGK bildirisinde, hükümete OHAL'in uzatılması tavsiyesinde bulunuldu. Milli Güvenlik Kurulu (MGK), Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Erdoğan başkanlığında Beştepe'de gerçekleştirilen toplantı, 1 saat 45 dakika sürdü.

Toplantı sonrası yayımlanan bildiride, hükümete OHAL'in 3 ay daha uzatılması tavsiyesinde bulunuldu.

Bildiride şu ifadeler yer aldı:

Suriye’de kimyasal ve konvansiyonel saldırıların sebep olduğu katliamların tekerrürüne mani olmak ve sorumluların hesap vermesini sağlamak için uluslararası toplumun müşterek hareket etmesinin hayati önem taşıdığı vurgulandı.

Suriye topraklarının terörden arındırılması ve toprak bütünlüğünün korunması amacıyla Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından icra edilen harekâtlara, Türkiye’nin müttefiklerinin desteğinin beklendiği kaydedilen açıklamada, Suriye’deki ihtilafa kalıcı siyasi çözüm bulunması noktasında kararlılığın devam ettiği dile getirildi. Açıklamanın devamında, “Ülkemizin ve bölgemizin güvenlik önceliklerinin, Türkiye’nin Suriye topraklarında üslenen terör örgütleriyle mücadelesini kesintisiz sürdürmesini zorunlu kıldığı vurgulanmış, terörün her türüne karşı kararlı ve tutarlı bir mücadele yürütüleceği kaydedilmiştir” ifadelerine yer verildi.

OHAL’İN UZATILMASI TAVSİYESİ

Toplantıda, proje terör örgütleri FETÖ/PDY, PKK/PYD-YPG ve DEAŞ başta olmak üzere tüm terör örgütleriyle yapılan mücadele kapsamında uygulanan olağanüstü hâlin de değerlendirildiği aktarılan açıklamada, “Demokrasimizin, hukuk devleti ilkesinin ve vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerinin korunmasına yönelik tedbirlerin devamlılığını sağlamak üzere hükûmete, olağanüstü hâlin uzatılması tavsiyesinde bulunulması kararlaştırılmıştır” denildi.