BIST 10.320
DOLAR 32,26
EURO 35,07
ALTIN 2.465,74
HABER /  DÜNYA

MGK bildirisi yayımlandı

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardında yayımlanan bildiride, “Bir yıl içerisinde vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini ilgilendi...

Abone ol

Milli Güvenlik Kurulu (MGK) toplantısının ardında yayımlanan bildiride, “Bir yıl içerisinde vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğini ilgilendiren olaylarla ilgili bunlara karşı yürütülen faaliyetler görüşülmüş, bu kapsamda alınması gereken ilave tedbirler değerlendirilmiştir” denildi.
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün başkanlığında gerçekleştirilen MGK Toplantısının ardından yayımlanan bildiride, iç ve dış gelişmelerin ele alındığı bildirildi.
Yılın son Milli Güvenlik Kurulu toplantısının icra edilmesi nedeniyle geride bırakılan bir yıl içerisinde vatandaşların huzur ve güvenliğini ilgilendiren olaylarla ilgili bunlara karşı yürütülen faaliyetlerin görüşüldüğü belirtilen bildiride, şunlar kaydedildi:
“Bu kapsamda alınması gereken ilave tedbirler değerlendirilmiştir. Suriye’deki gelişmeler; insani boyutu, bölgesel güvenlik ve Türkiye’nin güvenliğine yönelik etkinleri dahil olmak üzere, kapsamlı bir biçimde ele alınmış, ülkede ihtilafın halkın meşru talep ve beklentileri doğrultusunda sona erdirilmesine yönelik yürütülen çabalarda gelinen aşama müzakere edilmiştir. Ayrıca, ülkemize sığınan Suriyelilerin durumu gözden geçirilmiştir.
Toplantıda son olarak; Ortadoğu ve Kuzey Afrika ülkelerindeki gelişmelerin yanı sıra, Irak’la siyasi ve ekonomik ilişkilerimiz görüşülmüş, bu ülkedeki güvenlik ve istikrar durumu değerlendirilmiştir.”