BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Mezarlıklarda uyuşturucu hasatı

Kimsenin ziyaret etmediği mezarlar, uyuşturucu tacirlerinin üretim yeri haline geldi. İstanbul'un iki büyük kabristanında hintkeneviri yetiştirildiği ortaya çıktı.

Abone ol

İnsanları ölüme götüren uyuşturucunun üretiminde akıllara durgunluk veren yöntemler kullanılıyor. Esrarın hammaddesi olan hintkenevirinin mezarlıkta yetiştirilmesi polisi bile şaşkına çevirdi. İstanbul’un göbeğindeki kabristanların adeta hintkeneviri bahçesine dönüştürüldüğü ortaya çıktı. Bir ay önce Karacaahmet’te, geçen hafta da Edirnekapı Şehitliği’nin arkasındaki Mısırlıtarla Mezarlığı’nda, hintkeneviri yetiştirilen kabirler bulundu. Polis söz konusu mezarların sahipsiz olduğu için özellikle seçildiğini, böylece tacirlerin dikkat çekmeden üretim yaptığını tespit ederken, Mısırlıtarla yakınında oturan ve uyuşturucudan 5 ayrı sabıkası bulunan bir aileden şüpheleniyor. Daha önce birkaç kez gözaltına alınıp serbest bırakılan aile üyelerinin tutuklanması için savcının izni bekleniyor.

Söz konusu olay, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Mezarlıklar Müdürlüğü’nün 2 ay önce kabristanlara güvenlikçi yerleştirmesiyle ortaya çıktı. Özel güvenlik şirketi Tempo, şehirdeki 156 Müslüman mezarlığında nöbet tutmaya başlayınca uyuşturucu tacirleri yakayı ele verdi. Güvenlik elemanları bir ay önce Karacaahmet’te şüpheli 3 kişiyi sorgulamak istedi. Ancak kaçmayı başaran şahıslar arkalarında kurutulma aşamasında olan hintkenevirinin bir bölümünü bıraktı. Polis olayı tutanakla belgeledi.

Çok geçmeden Anadolu yakasındaki Karacaahmet’teki olayın tesadüfi olmadığı, mezarlıklarda esrarın hammadesi hintkenevirinin uyuşturucu tacirlerince düzenli olarak yetiştirildiği ortaya çıktı. İkinci olay Avrupa yakasındaki Eyüp Mısırlıtarla Mezarlığı’nda görüldü. Mezar taşında “Uyar ailesi ervahına elfatiha 1949” yazan kabrin üstünde geçen hafta 14 kök hintkeneviri bulundu. Osmanlı dönemine ait sadece yıkık taşları kalmış mezarlıkta Büyükşehir Belediyesinin ot temizliğine başlamasıyla birlikte çevre açıldı ve hintkeneviri bahçesi fark edildi. Özel güvenlik şirketinin müdürü emekli Binbaşı Hakan Şengöz, elemanlarının şüphelendiği bitkinin hintkeneviri olduğunu görünce polise haber verdi. Polis mezardaki 14 kök hintkenevirini söktü ve olayla ilgili soruşturma açtı. Üçüncü vaka da yine Eyüp Otakçılar’daki Mısırlıtarla Mezarlığı’nın başka bir bölümünde meydana geldi. Ot temizliği yapan şirketin elemanları, bazı kişiler tarafından “Orayı biz işliyoruz” denilerek mezarlığa sokulmadı. Bunun üzerine özel güvenlik olaya müdahale etti. Söz konusu kişilerin uyuşturucudan sabıkalı olduğu ve aynı yöntemle kabirlerde hintkeneviri yetiştirdiği anlaşıldı.

İstanbul’un mezarlıklarında ortaya çıkan manzarayı Zaman’a değerlendiren Tempo Güvenlik Şirketi’nin Genel Müdürü Osman Köse, “Maalesef yıllardır İstanbul’un mezarlıkları uyuşturucu tacirleri tarafından hintkeneviri bahçesi olarak kullanılmış.” dedi. Tacirlerin İstanbul'da başına gelip gidenin olmadığı mezarları tespit ederek buralarda hintkeneviri yetiştirdiğini belirten Köse, ölü toprağıyla dirilerin zehirlendiğine dikkat çekti ve ekledi: “Uyuşturucunun fideliği, fuhşun mekanı haline gelmiş mezarlıkları illegalitenin hayat alanı olmaktan kurtarmak için mücadele ediyoruz. Çeteler mezarlıkları bile parsellemiş. Tehditlere aldırmıyoruz.”

Haber: İbrahim Balta
Kaynak: