BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Meydan okudu

Başbakan Erdoğan, "Bizi vesayet kurmakla itham edenlere hodri meydan diyorum. 30 Mart’ta sandıkta kozlarını paylaşsınlar. Bu ülkede bir dik...

Abone ol

Başbakan Erdoğan, "Bizi vesayet kurmakla itham edenlere hodri meydan diyorum. 30 Mart’ta sandıkta kozlarını paylaşsınlar. Bu ülkede bir diktatör varsa, buyursunlar bu diktatörü sandıkta indirsinler" dedi.
Erdoğan, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısında konuştu. Uzun dönem askerliğin 15 aydan 12 aya indirildiğini söyleyen Erdoğan, kısa dönem askerlikte ise bir değişiklik olmadığını hatırlattı. Başbakan Erdoğan, “Ama bu arada bir şey daha var. Bakaya kalmış 600 bin civarında, o ifadeyi kullanmak istemiyorum ama uygulamaları kaçak durumunda olanlardır. Burada da bakanlıklarımızın çalışma yaparak bu kaçak durumda olanları yakalayıp hemen askerliğe teslim etmek lazım” diye konuştu.
Cumhuriyetin herkesin ortak değeri olduğunu ifade eden Başbakan Erdoğan, “Hiç kimse millete ‘aptal’ deme, ‘koyun’ deme hakkına sahip değildir. Bu millet uzaydan gelmemiştir. Bu cumhuriyeti de bu millet kurmuştur” dedi.
Erdoğan, kendilerini vesayet kurmakla itham edenlere de meydan okudu. Başbakan, “Hodri meydan diyorum. 5 ay sonra seçimler var. Şu anda bizi vesayet kurmakla itham edenlere hodri meydan diyorum. 30 Mart’ta sandıkta kozlarını paylaşsınlar. Bu ülkede bir diktatör varsa, buyursunlar bu diktatörü sandıkta indirsinler….Şunu unutmayalım, sandık namustur” ifadelerini kullandı.
(İHA)