BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
POLİTİKA

Mevlüt Çavuşoğlu: Türkiye, Suriye'ye gireceğim derse girer

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, 'Türkiye, Suriye'ye gireceğim derse girer.' ifadelerini kullandı. Çavuşoğlu, 'ABD'den Patriot alırız ama Rusya'dan S-400 füze alımını iptal etmeyiz' dedi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, gazetecilerle bir araya geldiği toplantıda Suriye'deki gelişmelere ve Cemal Kaşıkçı cinayetine ilişkin açıklamalarda bulundu. Çavuşoğlu, ''Türkiye, Suriye'ye gireceğim derse girer.'' dedi.

Çavuşoğlu, 2018 yılı Türk dış politikasını değerlendirme toplantısında, Suriye ile ilgili Münbiç yol haritasının bir an önce uygulanması ve Fırat'ın doğusuna geçilmesi konusunda Türkiye'nin kararlılığının sıklıkla tekrarlandığını vurgulayarak "Takvimde bir gecikme olduğunu ABD tarafı da kabul ediyor." diye konuştu.

Bakan Çavuşoğlu, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Fırat'ın doğusunda YPG/PKK'nın Türkiye'ye yönelik tehdidinin artması sonucunda buraya da müdahale edileceğini açıklamasının ardından Suriye'de önemli gelişmeler olmaya başladığına, ABD yönetiminin sahadan çekileceğini açıkladığına dikkati çekti.

Sitene Ekle