BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Metropolitlerin katili yakalandı

Suriye’de kaçırılan Halep Metropoliti Paylus Yazıcı ile Halep Süryani Ortodoks Metropoliti Gregorios Yahonnna İbrahim’in katili, Çeçenistan ...

Abone ol

Suriye’de kaçırılan Halep Metropoliti Paylus Yazıcı ile Halep Süryani Ortodoks Metropoliti Gregorios Yahonnna İbrahim’in katili, Çeçenistan ve Suriye uyruklu 3 kişinin İstanbul’da yakalanıp tutuklandığı öğrenildi.
Edinilen bilgiye göre, 22 Nisan 2013 tarihinde Suriye’nin Halep kentinde şoförleri öldürülüp kaçırılan Şam’da bulunan Ortodoks Kilisesi Halep Metropoliti Pavlus Yazıcı ile Halep Süryani Ortodoks Metropoliti Gregorios Yohanna İbrahim de daha sonra öldürülmüştü. Suriye’de öldürülen Metropolitlerinin katillerinin Çeçenistan uyruklu Mogammed A., Ahmad R. ile Suriye uyruklu Fatim M. olduğu ortaya çıktı. 3 şüphelinin 20 gün önce Konya’nın Cihanbeyli ilçesinde yol kontrolünde durdurularak yasal işlemler yapıldığı, ancak cinayetle ilgileri olup olmadığını belirlenmemesinden dolayı resmi işlemler yapıldıktan sonra serbest kaldığı ileri sürüldü. Geçtiğimiz hafta cinayetleri 3 şüphelinin işlediğinin belirlenmesinin ardından Konya İl Emniyet Müdürlüğü tarafından, İstanbul İl Emniyet Müdürlüğü ile irtibata geçilip, şüphelilerin serbest bırakılırken verdikleri 2 farklı adreste yakalandıkları öğrenildi.
İstanbul’da geçtiğimiz hafta gözaltına alınan 1’i kadın 3 şüphelinin kaldığı evden silah ve patlayıcı maddelerin bulunması nedeniyle, çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildikleri öğrenildi.
(İHA)