Metrobüste yaşanan sorunlar bitmedi. Şimdi çözüm yolları aranıyor...
Abone olİstanbul’un en önemli kara yolu projelerinden biri olan ve dün bazı eksikliklerle hizmete giren Küçükçekmece-Topkapı arasındaki metrobüste yaşanan sorunlara çözüm aranıyor.
GİRİŞ ÇIKIŞLARDA SORUN
E-5 Karayolu’nun orta aksında ayrılan özel şeritlerde işletilen metrobüste, yolcuların duraklara ulaşımını sağlamak amacıyla yapılan üst geçitlerin merdivenlerinin dar olması, yolcu iniş ve çıkışında sorunlara neden oldu.
Bu sistem ile Küçükçekmece-Topkapı arasındaki yolculuk süresi 15 dakikaya inerken, üst geçitlerdeki yoğunluk nedeniyle yolcuların giriş ve çıkışı 10 dakikada ancak sağlanabiliyor.
MERDİVENLERE İLAVE YAPILACAK
Avcılar’a kadar uzatılacak hat üzerinde 14 durak bulunuyor. Ancak şu anda yolcu yoğunluğu en fazla olan 3 durakta duraklara iniş ve çıkışı sağlayan merdivenlere ters yönden ilave yapılarak iniş ve çıkış merdiveni ayrılacak. Böylece iniş ve çıkışlarda yaşanan sıkışıklık ortadan kalkacak.
30 KÖRÜKLÜ OTOBÜS METROBÜS HATTINDA ÇALIŞACAK
Metrobüs araçları yetişmediği için hatta çalıştırılan 30 çift katlı otobüs de yolcu yoğunluğu karşısında yetersiz kalıyor. Bu nedenle bu otobüsler hattan çekerek yerine saat 16.00’dan itibaren 30 körüklü otobüs konulacak.
Çift katlı otobüslerin 75, körüklü otobüsler ise 150 kişilik olduğundan, dolayısıyla çift katlı 30 otobüs ile tek seferde 2 bin 250 yolcu taşınırken, körüklü ile bunu 2 katına çıkararak 4 bin 500’e çıkarılmış olacak.