BIST 9.548
DOLAR 32,50
EURO 34,55
ALTIN 2.499,39
HABER /  GÜNCEL

Metrobüs çalışıyor mu? 1 Mayıs Marmaray vapur seferleri

1 Mayıs 2017 işçi bayramı resmi tatil. Peki 1 Mayıs'ta metrobüs, marmara , metro ve vapur çalışıyor mu seferler iptal mi edilecek? 1 Mayıs'ta Bakırköy çevresinde yollar kapanacak. 30 Nisan cuma günü İstanbul'da dikkat!

Abone ol

İSTANBUL'da 1 Mayıs için ulaşım nasıl olacak? Metrobüs, İETT ve vapur seferleri var mı? İDO açıklama yaptı ve vapur ile arabalı vapurlar hakkında da bilgi verdi. Metrobüsler ile metroların programı henüz belli değil.

Geçen yıllarda metrobüsler kısmen iptal edilmişti. Anadolu - Avrupa yakası arası ulaşımı sağlayan Söğütlüçeşme-Cevizlibağ seferleri yapılmamıştı. Beylikdüzü - Cevizlibağ arasındaki metrobüs seferleri ise hizmette olmuştu. Bu yıl da Söğütlüçeşme-Cevizlibağ seferleri iptal edilebilir. Bunun kararı 30 Nisan pazar günü belli olmuş olacak.

Geçen yıl vapur seferleri de belirli güzergahlarda 1 Mayıs sebebiyle iptal edilmişti. Bu yıl için henüz bir iptal görünmüyor ancak ilerleyen günlerde değişiklik olabilir.

Marmaray 1 Mayıs'ta çalışacak mı?
Geçen yıl 1 Mayıs'ta Marmaray gün boyu seferlerine devam etmişti. Ancak Levent-Yenikapı, Kabataş-Taksim ve füniküler seferleri iptal edilmişti. Geçtiğimiz yıllardaki uygulama bu yıl da tekrarlanabilir. 

1 Mayıs'ta bankalar çalışıyor mu?
1 Mayıs resmi tatil olduğu için bankalar ve devlet kurumları kapalı olacak. 1 Mayıs'ta İstanbul'daki kutlama alanı Bakırköy olurken bu bölgedeki yollar trafiğe kapatılacak. İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nün kapalı yolların listesini yayınlaması bekleniyor.

İDO'dan ise 1 Mayıs ile birlikte 30 Nisan pazar günü yapılacak olan Vodafone İstanbul Yarı Maratonu için yeni sefer düzenlemesi geldi. İDO'dan yapılan açıklamaya göre, 30 Nisan Pazar günü Yenikapı miting alanından başlayacak ve sahil şeridi boyunca Eyüp'e koşulacak Vodafone İstanbul Yarı Maratonu nedeniyle güzergahta kalan İDO seferleri iptal edildi. 

İdo 30 Nisan iptal olan seferler
Bu kapsamda, 07.45 Yenikapı-Yalova / Yalova-Yenikapı, 09.45 Yenikapı-Yalova / Yalova-Yenikapı, 11.45 Yenikapı-Yalova / Yalova-Yenikapı, 13.45 Yenikapı-Yalova / Yalova-Yenikapı, 07.00 Yenikapı-Bandırma hızlı feribot seferleri yapılamayacak. Harem-Sirkeci araba vapuru hattı seferleri de 30 Nisan Pazar günü sabah saat 06.00'dan etkinlik sonuna kadar karşılıklı iptal edilecek.

İDO ek seferleri
Yarı maratonda 07.46 Yenikapı-Yalova/Yalova-Yenikapı, 09.46 Yenikapı-Yalova/Yalova-Yenikapı, 11.46 Yenikapı-Yalova/Yalova-Yenikapı, 13.46 Yenikapı-Yalova/Yalova-Yenikapı hattında ek deniz otobüsü seferi koyuldu. 

1 Mayıs'ta İDO vapur seferleri ve hızlı feribot
İDO, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü önlemleri doğrultusunda 28 Nisan Cuma gününden itibaren ek seferler de düzenlenecek. Mevcut tarifeli seferlerin yanı sıra dış hatlarda 27 hızlı feribot/ferrycat, 25 deniz otobüsü olmak üzere toplamda 52 ek sefer yapılacak. 

Bu yıl 1 Mayıs'ın pazartesi gününe denk gelmesi üzerine uzun hafta sonu tatilini şehir dışında geçirmek isteyenler için Pendik-Yalova, Yenikapı-Bandırma, Yenikapı-Bursa, Bostancı-Yenikapı/Marmara-Avşa ve Kadıköy-Yenikapı/Armutlu Tatil Köyü-Armutlu seferleri karşılıklı olarak artırıldı.