BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Meteorolojiden çığ uyarısı

Meteoroloji yetkilileri önümüzdeki bir haftanın yağışlı geçeceğini belirterek, meteorolojik çığ uyarısı yaptı. Açıklamada sürücülerden de dikkatli olunması istendi.

Abone ol

Meteoroloji yetkilileri önümüzdeki bir haftanın yağışlı geçeceğini belirterek, meteorolojik çığ uyarısı yaptı. Açıklamada ani sıcaklık düşüklüklerinden dolayı buzlanmaların da olabileceği, vatandaşların özellikle de sürücülerin dikkatli olması istendi.

Erzurum Vali Yardımcısı Nurullah Aktaş imzasıyla yapılan yazılı uyarıda hafta içerisinde kar yağışı beklendiği bildirildi. Cumartesi günü sabah saatlerinde etkisini göstermesi beklenen yağışların karla karışık yağmur, yüksek kesimlerde ise kar şeklinde olacağı ifade edilen açıklamada, kar yağışı ve güneybatı yönlü rüzgarların sıcaklığı artıracağı ve hava sıcaklıklarının artmasının beklendiği belirtildi.

Sıcaklıkların artması sonucu çığ oluşabileceğine vurgu yapılan açıklamada, ani sıcaklık düşüklüklerinden dolayı buzlanmaların da olabileceği, vatandaşların özellikle de sürücülerin dikkatli olması istendi. Sıcaklıkların 7 ila sıfırın altında 7 santigrat derece arasında olacağını belirten yetkililer, kuvvetli kar erimelerine ve soba zehirlenmelerine karşı da vatandaşların dikkatli olması gerektiğini ifade etti.