BIST 10.634
DOLAR 32,26
EURO 35,03
ALTIN 2.427,24
HABER /  GÜNCEL

Meteoroloji uyardı: Bugüne dikkat!

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Ege kıyılarında beklenen hava muhalefeti nedeniyle uyarı açıklaması yaptı.

Abone ol

İNTERNET HABER - Karakış artık kapıya dayandı. Haftasonundan itibaren sıcaklık mevsim normallerinin de altına inecek.

Meteorolojiden ise bugün için acil uyarı geldi. Uyarıya göre Batı Karadeniz, Marmara ve Kuzey Ege'de şiddetli fırtına görülecek.

METEOROLOJİNİN SAAT DE VERDİĞİ UYARI ŞÖYLE;

Doğu ve kuzeydoğu yönlerden esmekte olan rüzgarın, bugün(Perşembe) gece saatlerinden (23:50 local saat) itibaren Batı Karadeniz, Marmara ile Kuzey Ege'nin kuzeyinde kuvvetini artırarak 6-8 kuvvetinde(60-75 km/ saat) fırtına şeklinde esmesi bekleniyor.


MUĞLA PERİŞAN OLDU

Muğla'nın Bodrum İlçesi'nde akşam saatlerinde başlayan ve gece boyunca süren sağanak yağış ilçede hayatı felç etti. Şehir merkezindeki bazı sokaklar ile site ve evleri su bastı.

Birçok Bodrumlu su altında kalan cadde ve sokaklarda yürümekte güçlük çekti. Turgutreis ve Bitez beldelerinde onlarca site sular altında kaldı. Bazı sitelerin istinat ve bahçe duvarları çöktü. İlçede son 24 saatte metrekareye 38 metreküp yağış düştüğü ve yağışın önümüzdeki iki günde artarak devam edeceği belirtildi.

Bodrum Liman Başkanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı teknelerin liman dışına çıkmaması için uyarılarda bulundu.


Fırtınanın 15.11.2013 Cuma gece ( 23:50) saatlerinde etkisini kaybedeceği tahmin ediliyor.

BÖLGELERE GÖRE HAVA TAHMİNİ

Marmara’da rüzgâr poyrazdan ara ara sert esiyor. Çoğunlukla bulutlar olacak, bölgesel yağmur geçişleri olabilir. Sıcaklık 15 derecelerde ancak biraz altında hissedilir.

Ege’de de aralıklarla yağış var, çoğunlukla öğle saatlerine kadar devam edecek. Hafta sonunda yağış kesiyor hatta hava açıyor ancak sıcaklık artmıyor.

Akdeniz’in batısında sağanak yağış var. Antalya-Isparta-Burdur çevreleri ıslanacak. Bu yağış hafta sonuna kalmıyor. Hafta sonunda bölge genelinde iki günde de parçalı bulutlu bir hava olacak.

İç Anadolu Bölgesi parçalı bulutlu. Eskişehir-Sivas dolaylarında hava çok bulutlu. Hafta sonunda güneş daha fazla görülür. Ancak sıcaklıklarda 1-2 derece daha kayıp olacak.

Karadeniz’in orta ve doğu kesimleri ıslanıyor. Trabzon-Rize-Artvin dolayları cumartesi de yağış alacak hem de sağanak şeklinde.

Doğu Anadolu’nun kuzeyi bulutlu. Güneyi ise parçalı bulutlu. Hakkâri dolayları cumartesi bölgesel yağışlı.

Güneydoğu Anadolu bölgesi parçalı bulutlu. Gaziantep-Siirt-Mardin dolaylarında bulutlar biraz yoğunlaşıyor. Siirt dolayları cumartesi günü yağış alacak.

3 GÜNÜN HARİTALI HAVA TAHMİNİ

BUGÜN
screen-shot-2013-11-15-at-10.06.00-am.png
YARIN
screen-shot-2013-11-15-at-10.06.10-am.png
PAZAR GÜNÜ
screen-shot-2013-11-15-at-10.06.19-am.png