BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

Mersin İdmanyurdu, ilklerin takımı oldu

Spor Toto Süper Lig’in bitimine 4 hafta kala ligden düşmesi kesinleşen Mersin İdmanyurdu, bu sene başka bir ilke de imza attı. Kırmızı-laciv...

Abone ol

Spor Toto Süper Lig’in bitimine 4 hafta kala ligden düşmesi kesinleşen Mersin İdmanyurdu, bu sene başka bir ilke de imza attı. Kırmızı-lacivertli ekip, Orduspor ile birlikte ligde oynadığı 17 deplasman maçından da galibiyet çıkaramadı.
Geçen yıl Galatasaray’ın ardından ligin en başarılı deplasman takımı olarak gösterilen Mersin İdmanyurdu, bu sezon çıktığı 17 deplasman maçından galip gelemeyerek hayal kırıklığı yarattı. İHA muhabirinin derlediği bilgiye göre, 29 yıl aradan sonra 2010-2011 sezonunda şampiyon olarak Süper Toto Süper Lig’e çıkan Güney ekibinin ligdeki serüveni sadece 2 sezon sürdü. Ligdeki ilk sezonunda topladığı 42 puanla ligi 13. sırada tamamlayan Mersin İdmanyurdu, özellikle deplasmanda aldığı puanlarla kendisinden söz ettirmişti. Geçen sene deplasmanda oynadığı 17 maçtan 7 galibiyet, 3 beraberlik ve 7 mağlubiyet alarak 24 puan toplayan kırmızı-lacivertli ekip, Galatasaray’dan sonra ligin en başarılı deplasman takımı olarak gösteriliyordu. Bu yıl ise oynadığı 17 deplasman maçından hiç galibiyet çıkamayan Mersin İdmunyurdu, bu maçların 5’inde berabere kalıp, 12’sinde de mağlup oldu. Dün oynadığı son deplasman maçında Akhisar Belediyespor’a 1-0 mağlup olan Güney ekibi, bu sonuçla birlikte deplasmanda galibiyet hasretini sona erdiremeden ligi tamamlamış oldu.
(İHA)