BIST 10.677
DOLAR 32,23
EURO 34,98
ALTIN 2.444,24
HABER /  DÜNYA

Merkozy televizyona çıkıyor

Anketlerde rakibinin 20 puan gerisinde yer alan Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'ye komşu desteği geldi.

Abone ol

Fransa'da Nisan ve Mayıs aylarında yapılacak cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi anketlerde rakibinin 20 puan gerisinde yer alan Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy'ye komşu desteği geldi.

Almanya Başbakanı Angela Merkel ve Nicolas Sarkozy'nin Pazartesi günü aynı televizyon programına konuk olacakları belirtildi. İki lider, France 2 ve Alman ZDF kanallarında yayınlanacak programda gazetecilerin sorularını cevaplayacak

Aynı gün Almanya ve Fransa ortak bakanlar kurulunu da gerçekleştirecek iki lider ilk kez bir televizyon programına aynı anda katılmış olacak.

Alman Hıristiyan Demokrat Parti Genel Sekreteri Hermann Gröhe, parti lideri Merkel'in, Sarkozy'nin bahar aylarındaki seçim kampanyasına destek vereceğini belirtmişti.

Seçimlerin favori adayı François Hollande ise konuyla ilgili yaptığı açıklamda Angela Merkel'in Fransadaki seçimler için kampanya yürütmesine imalı göndermede bulunarak ''Eğer bayan Merkel görevdeki bir cumhurbaşkanına destek vermek için Fransa'ya geliyorsa işte bu en büyük özgürlüktür.'' diye konuştu.

Almanya Başbakanı Angela Merkel, seçilmesi halinde Avrupa Antlaşması'nın daha dengeli yapıya bürünmesi için tekrar gözden geçirilmesini isteyeceğini belirten François Hollande'a tepki göstermiş, böyle bir durumun sorgulanmasının Avrupa Birliği'ni hareket edemez hale getireceğini öne sürmüştü.