BIST 10.083
DOLAR 32,40
EURO 34,81
ALTIN 2.436,94
HABER /  EKONOMİ

Merkez Bankası faiz sürprizi yapar mı?

Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu-PPK yeni faiz kararını bugün saat 14.00'de açıklayacak. Merkez Bankası'nın faiz kararında sürpriz yapıp yapmayacağı ise merak konusu

Abone ol

Merkez Bankası Para Politikaları Kurulu-PPK yeni faiz kararını vermek için bugün toplanıyor. Toplantı sonrası faiz kararlarına ilişkin açıklama ise saat 14.00'da kamuoyuna açıklanacak.

Geçen toplantıda faiz koridoru üst bandında 75 baz puanlık indirim yaparak piyasaları şaşırtan Merkez Bankası'nın bugün vereceği karar ise merak konusu. 

Enflasyonun son dönemlerde bir yükseliş trendine girmesi ve dolar kurunda yaşanan artış üzerine enflasyon endişeleri yeniden gündeme gelirken, gözler Merkez Bankası’nın bugün gerçekleştireceği Para Politikası Toplantısı’nda olacak. Dow Jones anketine katılan 13 ekonomistten 12 tanesi bu toplantıda faiz oranlarının yüzde 8.25’lik seviyede sabit kalacağına inanıyor. 

CNBC-e kotasyon anketine katılan 21 ekonomistin çok büyük bir bölümü bu ay faiz oranlarında ve diğer araçlarda bir değişiklik beklemiyor. Yalnızca 2 ekonomist faiz koridoru üst bandında 25 baz puan indirim bekliyor.