BIST 9.085
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.325,82
HABER /  DÜNYA

Merkel'den nükleer anlaşma tepkisi! Avrupa artık ABD'ye güvenemez

ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'la nükleer anlaşmayı bozması büyük tepkilere neden oldu. Konuyla ilgili açıklama yapan Almanya Başbakanı Angela Merkel, "Avrupa artık kendisini koruması için ABD'ye dayanamaz" açıklamasında bulundu.

Abone ol

Almanya Başbakanı Angela Merkel, Trump'ın İran'la nükleer anlaşmayı bozma kararından sonra kritik bir açıklamada bulundu.

ABD Başkanı Donald Trump, İran'la nükleer anlaşmayı bozduktan sonra Avrupa ülkelerinden tepki gelmişti.

Merkel bugün Fransa Cumhurbaşkanı Macron ile bir araya gelerek konuya dair önemli açıklamalarda bulundu.

"ARTIK SIRTIMIZI ABD'YE YASLAYAMAYIZ"

Merkel, "Avrupa artık kendisini koruması için ABD'ye dayanamaz" diyerek, Avrupa'nın kendi savunmasını oluşturması gerektiğini söyledi.

"AB KENDİ GÜVENLİĞİNİ ELE ALMALI"

Angela Merkel, "Avrupa güvenliğini kendi eline almalı" ifadelerini kullandı.Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron, ABD Başkanı Donald Trump’ın İran nükleer anlaşmasının çıkma kararının hata olduğunu söyledi.


MACRON: BU BÜYÜK BİR HATA

Macron, bir Alman televizyonuna açıklamasında, “Amerikan başkanının aldığı karardan dolayı üzgünüm. Bunun hata olduğunu düşünüyorum. Bu yüzden biz, Avrupalılar, 2015 anlaşmasının içinde kalmaya karar verdik” dedi.

LİDERLERDEN ORTAK ÇAĞRI

Daha önce Macron, Almanya Başbakanı Angela Merkel ve İngiltere Başbakanı Theresa May, yaptıkları ortak açıklamada, ABD’yi, İran nükleer anlaşmasının diğer ülkeler tarafından uygulanmasına engel olacak eylemlerinden kaçınmaya çağırmıştı.

Putin Trump'ın İran kararıyla ilgili ilk kez konuştu

Hamaney ilk kez konuştu! Trump'a çok ağır sözler