BIST 9.722
DOLAR 32,57
EURO 35,00
ALTIN 2.428,94
HABER /  DÜNYA

Hamaney ilk kez konuştu! Trump'a çok ağır sözler

ABD Başkanı Donald Trump'ın İran'la nükleer anlaşmadan çekilmesine İran dini lideri Ayetullah Ali Hamaney'den ilk tepki geldi. Hamaney, "Trump sen hata yaptın" dedi.

Abone ol

ABD’nin İran’la nükleer anlaşmadan çekilmesinin ardından İran’ın dini lideri Ayetullah Ali Hamaney’den de sert tepki geldi.

ABD Başkanı Trump'ın nükleer anlaşmadan çekilme kararına İran devletinin zirvesinden tepki gecikmedi. Dini lider Hamaney, 'ABD hedefi İran varlğı' dedi.

İran'ın başkenti Tahran'da akademisyen ve öğrencilere hitap eden İran İslam Devrimi Rehberi Ayetullah Hamaney, Trump'ın nükleer anlaşmadan çekilme kararına tepki gösterdi.

Hamaney, “ABD Başkanı’nın dün akşamki basit sözlerini duydunuz. Belki 10’dan fazla yalan söyledi. Hem nizamı hem de İran milletini tehdit etti. Ben İran milleti tarafından, Trump’a halt ettiğini söylüyorum” ifadelerini kullandı.

NÜKLEER MESELE BİR BAHANE

Hamaney konuşmasının devamında, "Nükleer meselenin bir bahane olduğunu gördünüz. Bu mesele ilk başladığında bazı arkadaşlar, 'Nükleer mesele üzerinde neden bu kadar duruyorsunuz?' diyorlardı. Ama şimdi bu düşüncenin ne kadar yanlış olduğunu görüyorsunuz.

Bizim her sene 20 bin megabayt nükleer elektriğe ihtiyacımız var ama mesele budur ki ABD’nin İran’la olan sorunu daha büyüktür. Nükleer enerji sadece bir bahanedir" şeklinde konuştu.

BİZE KARŞI DÜŞMANLIKLARI BİTMEDİ

"Biz anlaşmayı kabul etsek de onların bize karşı düşmanlığı bitmek bilmedi" diyen Hamaney "Şimdi de bizim bölgede olan gücümüz ve füzelerimiz meselesini gündeme taşıyorlar. ABD’nin bize karşı olmasının nedeni, İslam Cumhuriyeti’nin onların İran’da olan varlığına son vermesi olduğunu bilmelisiniz" ifadelerini kullandı.