BIST 10.267
DOLAR 32,24
EURO 34,72
ALTIN 2.409,75
HABER /  GÜNCEL

Mercimek çorbası turist sayısını ikiye katladı!

Resmi ziyaret için gelen bakan Türkiye'de mercimek çorbası içti. Tadına mest oldu. Döner dönmez bir basın toplantısı düzenledi.

Abone ol

Çin Kamu Güvenliği Bakanı Meng Jianzhu, resmî ziyaret için geldiği Türkiye'de karşılaştığı güzellikleri ülkesinde anlatınca, tatil rezervasyonları iki katına çıktı.

Çinli turist sayısını Varyag değil yöresel mercimek çorbası patlattı. Zaman gazetesinin haberine göre, Ukrayna'dan 'eğlence gemisi' diyerek alınan ve daha sonra uçakgemisi yapılan Varyag'ın Boğazlardan geçişi için Türkiye'ye verilen '1 milyon turist göndereceğiz' sözü yerine getirilmedi. Ancak Antalya'da içtiği mercimek çorbasını çok beğenen Çinli bakanın Türkiye'yi övmesi rezervasyonları ikiye katladı.

'Bir kahvenin 40 yıl hatırı vardır' sözü bu kez mercimek çorbası için geçerli oldu. Antalya'yı ziyaretinde mercimek çorbası ikram edilen Çinli bakan, çorbanın tadından mest olup bir de üstüne tarihî zenginliğe vurulunca, Türkiye'nin gönüllü turizm elçisi oldu. Mercimek çorbasını ne kadar beğendiğini yanındakilere anlatan bakan, ülkesine dönünce basın toplantısı düzenledi. Resmî ziyaret için geldiği Türkiye'de özellikle Antalya'dan bahseden Çin Halk Cumhuriyeti Kamu Güvenliği Bakanı Devlet Konseyi Üyesi Meng Jianzhu, Antalya Valisi Alaaddin Yüksel'e de bir teşekkür mektubu yazdı. Mektubunda, "Bundan sonra Antalya'nın müşterisiyim." diyen bakanın anlattıklarından etkilenen Çinliler, Türkiye tatili için rezervasyon yaptırdı. 12 bin olan rezervasyonlar ikiye katlanarak bir anda 25 bine yükseldi.

Çinli heyetle Antalya'da yakından ilgilendiklerini anlatan Vali Alaaddin Yüksel, "Havalimanında karşıladım. Aldım otele götürdüm, bir çorba ikram ettim. Sonra Antalya'yı gezdirdik." diye konuştu. Vali Yüksel mektup hakkında da "Kendisi mektubunda 'bundan sonra oranın müşterisiyim' diyor. Oradan 12 bin 500 turist geliyormuş. Düzenlediği basın toplantısından sonra 25 bin kişi rezervasyon yaptırmış." dedi.