BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70

Menderes için bayram yapanlar

Menderes için bayram yapanlar

Sevinenler, günlerce sokaklara yayılan, yıllarca yüreklerde yaşayan bir devrim coşkusundan söz ediyorlardı.üzülenler ise, 27 mayıs’ı “türkiye’de demokrasinin ilk darbeyi yediği sabah” diye anımsıyorlardı.

Menderes için bayram yapanlar

Sevinenler, günlerce sokaklara yayılan, yıllarca yüreklerde yaşayan bir devrim coşkusundan söz ediyorlardı.
Üzülenler ise, 27 Mayıs’ı “Türkiye’de demokrasinin ilk darbeyi yediği sabah” diye anımsıyorlardı.

Menderes için bayram yapanlar

Milliyet yazarı Can Dündar 27 Mayıs darbesinde madalyonun diğer yüzünü bugünkü köşesinde gösterdi. Darbeyi coşkuyla karşılayanların sevinç fotoğraflarını yayınladı. İşte kamuoyunun görmediği o çarpıcı fotoğraflar..

Menderes için bayram yapanlar

ORDU LEHİNE GÖSTERİLER
İhtilal bildirisinin radyoda okunmasından itibaren on binlerce insan yollara döküldü. Kimisi tankların, kimisi kamyonların üzerine binerek tezahürata başladı. Elde bayraklar ve Atatürk fotoğraflarıyla Türk ordusuna destek sloganları atan kitlelerin coşkusu günlerce dinmek bilmedi. O kadar ki, birkaç gün sonra radyodan tezahüratın artık durması gerektiği konusunda anons yapıldı.

Menderes için bayram yapanlar

ÇARPI ATILMIŞ MENDERES
İsmet İnönü’nün damadı Metin Toker’in çıkardığı Akis dergisi, dönemin en etkili yayın organlarından biriydi. Muhalif yayınlarıyla Demokratların tepkisini çeken Akis, askerler için bir başucu kitabı gibiydi. 27 Mayıs’tan 3 gün sonra 30 Mayıs günü, kapağında Başbakan Menderes’in fotoğrafıyla çıktı. Ama fotoğrafın üzerine bir çarpı atılmış, altına da “Sabık Başbakan” diye yazılmıştı. Fotoğrafta Akis’in bu tarihi sayısı, yollarda kutlama yapan vatandaşlarla askerlerin elinde görünüyor.