BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Memurun ek göstergesi artarsa ne olur?

Başta devlet memurları, hemşireler, öğretmeneler ve polisler olmak üzere birçok çalışan ek göstergenin arttırılmasını istiyor.

Abone ol

/ Ek göstergelerin özellikle emeklilik hakları üzerinde etkili olması nedeniyle, memurlar bulundukları unvanların 1 inci derece kadroları için belirlenen ek gösterge rakamlarının yüksek olmasını ve bu dereceden emekli olduklarında daha yüksek miktarda emekli aylık ve ikramiyesi almayı istiyor.

Ek göstergelerinin yükseltilmesini isteyen Devlet ları arasında öğretmen ve hemşireler de bulunuyor.

ÖĞRETMEN VE HEMŞİRELERİN EK GÖSTERGESİ NE OLUR?

Eğitim ve Öğretim Hizmetleri Sınıfında "öğretmen" unvanlı kadrolarda ve Sağlık Hizmetleri Sınıfında sağlık bilimleri lisansiyeri olarak "hemşire" unvanlı kadrolarda görev yapan Devlet memurları, bu unvanların 1 inci derece larında 3000 ek gösterge rakamında yararlanmaktadırlar.

Ek göstergenin özellikle emeklilik haklarına etkisinin fazla olması nedeniyle, memurlar emekli olmadan önce 3600 ek göstergeli bir göreve atanma ya da ek göstergelerinin bu düzeye çıkarılması isteği yaratmaktadır.

EK GÖSTERGE 3600 OLURSA NE DEĞİŞİR?

ve hemşirelerin (sağlık bilimleri lisansiyeri) ek göstergelerinin 1 inci derece kadrolar için 3000'den 3600'e yükseltilmesinin ilgili Devlet memurlarına neler kazandıracağının bilinmesinin, ek gösterge yükseltilmesi taleplerini etkileyebileceğini düşünmekteyiz.

Bu nedenle, 30 hizmet yılında ve 1 inci derecenin 4 üncü kademesinde bulunan “öğretmen” ve “hemşire” kadro unvanlıin ek göstergesinin 3600'e yükselmesinin, bu personelin; aylık ücretine, emekli aylığına ve emekli ikramiyesine nasıl yansıyacağını görmek amacıyla yaptığımız değerlendirmede aşağıdaki bilgilere ulaşılmıştır.