BIST 9.525
DOLAR 32,60
EURO 34,73
ALTIN 2.498,83
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Memura iyi haber Davutoğlu açıkladı

Başbakan Davutoğlu, 15 Ocak 2005'ten sonra memuriyete başlayanlara ek derece verileceğini açıkladı

Abone ol

15 Ocak 2005'ten sonra memuriyete başlayanlara da ek derece verilmesi için 2015 genel seçimleri sonrası adım atılacak.

Yüzbinlerce memuru sevindirecek gelişme. Davutoğlu müjdeli haberi Büyük Anadolu Oteli'nde düzenlenen Memur-Sen Kongresi'ne duyurdu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu, Memur-Sen Kongresi'nde yaptığı konuşmada, "Uzun zamandır gündeme getirilmekte olan ek derece talebi konusunda, 15 Ocak 2005'ten sonra memuriyete başlamış olanlara da 1 derece ek derece verilmesi konusunda prensip kararı aldık. Seçimden sonra atacağımız ilk adımlardan birisi de bu olacak" dedi.

Başbakanlık görevini devraldığında akademisyenlere yüzde 35 zam verdiklerini ifade eden Davutoğlu, devletle millet arasındaki bağları kuran ve çok önemli bir köprü görevi gören öğretmenler, akademisyenler, kamu çalışanlarının haklarının ödenmesinin devlet açısından bir vecibe olduğunu söyledi.

MEMURA EK DERECE

Davutoğlu, "Önümüzdeki dönemde de inşallah toplu sözleşme seçimlerden sonra geldiğinde de yine karşılıklı anlayış içinde bütün sorunları çözmeye kararlıyız ama sizin özel talebiniz olan ve uzun zamandır gündeme getirilen ek derece talebi konusunda, 15 Ocak 2005'ten sonra memuriyete başlamış olanlara 1 derece ek derece verilmesi konusunda da prensip kararı aldık. Seçimden sonra atacağımız ilk adımlardan birisi de bu olacak" açıklamasında bulundu. 

'FAZLA MESAİ KONUSUNDA HİÇBİR ADALETSİZLİĞE RIZAMIZ YOKTUR'

Böylece hem 14 Ocak 2005 ile 16 Ocak 2005 arasında ortaya çıkabilecek adaletsizliklerin giderileceğini hem de Memur-Sen'in ve kamu çalışanlarının bir talebinin karşılanacağını belirten Davutoğlu, "Fazla çalışma konusunda da herhangi bir adaletsizliğe mahal vermeyecek şekilde de gereken adımlar atılacak, tatil ve ücretlerle ilgili düzenlemeler yapılacak. Fazla mesai konusunda da hiçbir adaletsizliğe rızamız yoktur. Ek personel icap eden yerlerde de ek personelle bunları takviye edeceğiz" dedi.

MEMUR-SEN GENEL BAŞKANI GÜNAY KAYA'NIN AÇIKLAMASI

Memur-Sen Genel Başkanı Günay Kaya, "Özellikle istihdam ve ücretlerde, eşitlik ve adaletin sağlanması gerekmektedir. Bu kapsamda, mutlaka taşeron uygulamalarına son verilmelidir" dedi.

Büyük Anadolu Oteli'nde düzenlenen Memur-Sen 5. Olağan Genel Kurulu'nda yaptığı konuşmada, Kaya, Çözüm Süreci'ni desteklediklerini belirtti.

ÇÖZÜM SÜRECİNE DESTEK

Kaya, "Memur-Sen ailesi olarak, her zaman 'Bin yıllık desende, bir ve beraberiz' diyerek birlik, beraberlik ve kardeşlik lobisinin merkezinde yer aldık. Çözüm Süreci'nde elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyduk" ifadelerini kullandı.

Kamu görevlilerinin mali, sosyal ve özlük haklarına değinen Kaya, bu alanlarda kamu görevlilerinin güçlendirilmesi gerektiğini söyledi. Kaya, şöyle devam etti:

"Özellikle istihdam ve ücretlerde, eşitlik ve adaletin sağlanması gerekmektedir. Bu kapsamda, mutlaka taşeron uygulamalarına son verilmelidir. Sayın Başbakanım, önümüzde toplu sözleşme görüşmeleri var. Kamu Personeli Danışma Kurulu toplantılarında gündeme taşıdığımız, yetkimizi etkiye dönüştürerek, kamu idaresiyle mutabakata vardığımız ve yasalaşması için Başbakanlığa gönderilmesini sağladığımız konular var. Maalesef bu konuların büyük bir ekseriyeti Torba Kanun'un içinde yer almadı. Bu taleplerimizi 2015 toplu sözleşmelerinde sizinle birlikte kazanıma dönüştürmek, kamu görevlilerinin sosyal, mali ve özlük hakları açısından yüzünü güldürmek istiyoruz."

BÜTÇE DİSİPLİNİ İLE ADİL PAYLAŞIM ARASINDAKİ DENGE GÖZETİLMELİ 

Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı ve Memur-Sen Genel Başkan Adayı Ali Yalçın da gelecek dört yıllık dönemde sorunlardan beslenmeyi reddeden tavrı sürdüreceklerini belirterek, "Güçlü Türkiye' diyorsak, iş güvencesi noktasında tartışmaların olmadığı, kamu görevlilerinin iş güvencesini esnetme arayışlarının olmadığı bir süreci yakalamak zorundayız" şeklinde konuştu.