BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Memur toplu sözleşme 2017 Sarıeroğlu açıklama yaptı

Memur toplu sözleşme 2017 ilk gün oturumu sona erdi. Memurların ve hükümetin masaya oturduğu toplu sözleşme birinci gün neler konuşuldu sorusuna Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu yanıt verdi.

Abone ol

3 milyon 200 bin memur ile 1 milyon 900 bin memur emeklisinin, 2018 ve 2019 yılı zam oranlarını belirleyecek olan toplu sözleşme görüşmeleri, bugün başladı. 

"2018-2019 Yıllarını Kapsayan 4. Dönem Kamu Kesimi Toplu Sözleşmesi Görüşmeleri"nin birinci oturumuna katılan Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu, şu açıklamalarda bulundu:

Kamuda daha adil ücretlendirme tesisi için daha büyük adımlar atılmıştır. Kurumlar arası ücret dengesizliği giderilmiştir. Engelli personelin atamasında da merkezi sınav ve merkezi yerleştirme uygulamasına geçilmiştir. Engelli personel sayımızda 9 kat artış sağlanmıştır.

Her ne kadar bugün karşılıklı heyetler olarak masanın farklı yanlarında otursak da rakip değiliz, bir ailenin mensuplarıyız. Kamu çalışanlarımızın sorunları bir bir giderilmeye çalışılmıştır. Kamu çalışanlarımızın beklentilerini, ihtiyaçlarını göz ardı edemeyiz.

Bu görüşmenin sosyal ortaklarımızla, azami sonuçları içeren, ülkemize milletimize kamu çalışanlarımıza hayırlı olmasını temenni ediyorum.

KILIK KIYAFET DEĞİŞİYOR MU?

Önümüzdeki 2 yıl boyunca zamları belirleyecek olan görüşme sonrasında Memur  - Sen'in kıyafet isteği sürüyor. Memur - Sen'in teklifleri arasında kılık-kıyafet sınırlamasının sona ermesi, kamu yemek hizmeti alımlarında helal gıda sertifikası aranması da bulunuyor.