BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  ÇALIŞMA HAYATI  /  MEMUR

Memur için önce maaş sonra kamp!

Maliye Bakanlığının memur kamplarını satışa çıkarma kararına Memur-Sen nasıl tepki gösterdi?

Abone ol

İNTERNETHABER - Gazeteci yazar Hadi Özışık'ın Best FM'de hazırlayıp sunduğu "Konuşan Türkiye" programına konuk olan Memur Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, Maliye Bakanlığının aldığı kararı, memurlara ait dinlenme kamplarının satışını değerlendirdi.

Kampların satışının memurların tatil hayalini elinden alacağını söyleyen Gündoğdu, ancak daha önemli sorunun memurun evinde tenceresinin kaynaması olduğunu ileri sürdü.

Programın ikinci bölümünde sokak röportajlarının ardından telefon ile bağlandığı MemurSen Genel Başkanı Gündoğdu, Hadi Özışık'ın "Herkes memur olmak istiyor ama memurla evlenmek konusunda bile kararsızlık var. Memur aç mı denildiği gibi?" sorusunu şöyle yanıtladı:

KRİZ OLDU MU MEMUR OLMAK İSTEYEN ÇOĞALIR

"Türkiye bir kriz ortamından geçiyor. Ne zaman kriz olsa memur olmak isteyenlerin sayısı artar. 2001 krizinde de öyle olmuştu. İşsizliğin var olduğu bir ortamda, bari eve ekmek götüreyim diye memur olmak isteği artıyor. Normalleşme zamanlarında da özel sektöre doğru kayar ilgi."

Kendisinin eğitimci olduğunun altını çizen Gündoğdu, "Ben eğitimciyim. Özel okullara dersanelere çalışmaya giden arkadaşlar hep ekonominin iyi olduğu zaman oralara giderler. Halbuki kriz oldu mu devlete geri dönüşler çoğalır." dedi.

KAMPLARIN SATIŞINA MEMUR-SEN NE DİYOR?

Özışık'ın "Dinlenme kamplarının satış kararı ile ilgili ne diyeceksiniz. Memur Sen olarak?" şeklindeki sorusuna Gündoğdu şöyle yanıt verdi:

"Memurların kampı olarak ilan edilen yerlerde herkes kalabiliyor. Dolayısıyla biz kamplar ile ilgili tepki göstermektense memur maaşlarının en düşün limitinin 1500 liraya yükseltilmesini istiyoruz."

Hadi Özışık'ın "Memur 1500 değil 3000 lira bile alsa, tatil hakkının elinden alınması değil mi bu kampların satılması?" demesi üzerine Başkan Gündoğdu şöyle devam etti:

"Kampların satışına karşıyız zaten. Ama evinde tencere kaynamayan, yiyecek ekmeğinin derdindeki memur zaten tatili aklına bile getirmiyor."