BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Mehmetçik’te devir teslim töreni

Kosova’da 1999 yılından bu yana barış ve huzurun tesis edilmesine katkı sağlayan KFOR bünyesindeki Türk Temsil Heyeti Başkanlığı’nda komuta ...

Abone ol

Kosova’da 1999 yılından bu yana barış ve huzurun tesis edilmesine katkı sağlayan KFOR bünyesindeki Türk Temsil Heyeti Başkanlığı’nda komuta devir teslim töreni düzenlendi.
Prizren’de konuşlu olan Mehmetçik’e bir yıldan bu yana komuta eden Türk Temsil Heyet Başkanı Topçu Kurmay Albay Aygün Eker, görevini Topçu Kurmay Albay Zorlu Topaloğlu’na devretti.
Törene başta KFOR Komutanı General Salvatore Farina, Türkiye’nin Kosova Büyükelçisi Songül Ozan başta olmak üzere Türk siyasiler ve KFOR bünyesinde görev yapan Türk ve yabancı askerler de katıldı. KFOR Komutanı Salvatore Farrina kıtayı selamlamasının ardından Kosova’da bir yıldır görev yapan Kurmay Albay Aygün Eker’den aldığı NATO bayrağını, görevine yeni atanan Kurmay Albay Zorlu Topaloğlu’na devretti. Büyükelçi Ozan da, görevini tamamlayan Albay Aygün Eker ve diğer subaylara hizmet madalyalarını takdim etti.
Veda konuşması için kürsüye gelen Albay Aygün Eker, Kosova görevinin 30 yıllık askerlik hayatında en unutulmaz görevlerden biri olduğunu belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Ben ve ailem Kosova’yı ve Kosovalıları her zaman birer dost olarak hatırlayacağız. Kosova’da görev yaptığımız sürece bize en üstün şekilde misafirperverlik yapmış olan Kosovalılara, Prizrenlilere, Türk, Boşnak ve Roman arkadaşlara sonsuz teşekkürlerimi sunmak etmek isterim. Türk askeri 1999 yılından bugüne kadar Kosova’nın güvenliğine sağlamış olduğu katkı yanı sıra, din dil ve etnik ayrım yapmadan Türk, Arnavut, Boşnak, Goralı, Sırp tüm halka yardım etmeye çalışmıştır ve etmeye de devam edecektir.”
Kosova’da verdiği hizmetlerden dolayı Albay Aygün Eker’e teşekkürlerini sunan Büyükelçi Songül Ozan, 1999 yılında, NATO operasyonundan beri halk dilindeki tabiriyle Türk Taburu olarak bilinen Türk Temsil Heyeti Başkanlığı’nın, Kosova’nın gelişmesi, Kosova halklarının barış içinde yaşaması için tüm toplulukları kucaklayarak çok değerli hizmetler verdiğini söyledi. Büyükelçi Ozan, “Türkiye Cumhuriyeti burada, Büyükelçiliğiyle, TİKA’sıyla, Yunus Emresi’yle, polisiyle, askeriyle, Kosova halkının hizmetindedir. Onların huzuru ve refahı için çalışmaktadır. Onların hepsini hiçbir etnik ya da dini ayrım gözetmeksizin kucaklamaktadır” ifadelerini kullandı.
Kosova Barış Gücü KFOR Komutanı görevine yeni seçilen İtalyan General, Salvatore Farrini ise, “Türk Birliği’ne KFOR ile işbirliği içerisinde Kosova genelinde barış ve istikrarın tesis edilmesine sunduğu katkılardan dolayı teşekkürlerimi ifade etmek isterim. Yeni Komutan olarak geçmişte olduğu gibi, gelecekte de başarılı işbirliğimizin devam edeceğine güvenim tamdır” dedi.
Törenin ardından davetlilere kokteyl verildi.
(İHA)