BIST 9.567
DOLAR 32,46
EURO 34,51
ALTIN 2.474,35
GÜNCEL

Mehmetçik Azez'den böyle girdi işte ilk görüntüler

Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK), Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) ile Zeytin Dalı Harekatında terör örgütü PYD/PKK'nın işgalindeki Afrin'e doğusundaki Azez'den operasyon başlattı.

Afrin'deki Zeytin Dalı harekatında Türk Silahlı Kuvvetleri öğle saatlerinde sürpriz bir hamle yaptı. Türk askeri, Afrin'in doğusunda bulunan ve daha önce Fırat Kalkanı Harekatının yapıldığı bölge olan Azez kentinden de giriş yaptı. Bir cephenin daha açıldığı operasyonda bugün alınan köy sayısı 11'e ulaşırken, Türk askerinin Azez cephesinde ilerleyişi fotoğraflara yansıdı. Görüntülerde askerlerin ormanlık alana yakın bir noktada, daha önce açılan mevzilerde ilerledikleri görülüyor. Operasyonda çok sayıda ÖSO unsuru da yer alıyor.

Bu arada TSK'ya ait savaş uçakları, Afrin için fiziki korunma sağlayan stratejik önemdeki Burseya Dağı'nda yuvalanan terör hedeflerini vurdu. Terör örgütü, Burseya Dağı'nın hem Kilis il merkezi hem de muhaliflerin kontrolündeki Azez'e bakan konumu sayesinde bu bölgelerdeki sivilleri havan, top ve füze saldırılarıyla hedef alıyor. Burseya'nın teröristlerden temizlenmesiyle Türkiye sınır hattı ile birlikte Azez ve çevresindeki Suriyeli sivillerin güvenliğine yönelik tehditler azalmış olacak.

Sitene Ekle
Etiketler