BIST 10.046
DOLAR 32,42
EURO 34,68
ALTIN 2.394,60
HABER /  GÜNCEL

Mehmetçiğe kurban olsun

Bağışlarınız, şehit yakınları ve gazilere derman olacak. Ödeyeceğiniz ücret sadece 230 YTL...

Abone ol

Şehitlerin yakınları ile gazi ve engelli Mehmetçiklere ekonomik destek sağlayan TSK Mehmetçik Vakfı, vekaleten kurban kesimi kapsamında bu yıl da vatandaşların bağışlarını alacak.

Vekaleten kurban bağışlarını 1996 yılından beri kabul eden Vakıf, bu yılki kurban bedelini 230 YTL (190 ABD doları/135 Avro) olarak tespit etti.

Vakıf, 20-23 Aralık tarihleri arasında kutlanacak Kurban Bayramı öncesinde banka hesaplarına 19 Aralık Çarşamba günü saat 12.00'ye kadar kurban bağışlarını kabul edecek. EFT ile yapılacak bağışlar için ise son tarih 18 Aralık Salı günü saat 16.00 olarak belirlendi.

Vekaleten kurban bağışı kampanyasına ilişkin afişler hazırlayan TSK Mehmetçik Vakfı, kurban kesiminin modern tesislerde dini kurallara uygun olarak gerçekleştirdiğini duyuruyor.

Buna göre, kesilen kurbanların bir bölümü kesim bölgelerindeki şehit ve gazi yakınlarına dağıtılacak, büyük bir bölümü ise ekonomik olarak değerlendirilecek.

Kurban bağışında bulunmak isteyenler; kurban bedelini belirlenen banka hesap numaralarına yatırabilecekleri gibi, vakıfın bürolarına da makbuz karşılığı yatırabilecek.

Vakfın ''www.mehmetcik.org.tr'' internet adresinden de kredi kartı ile on-line bağış yapılabilecek. Vekaleten kurban bağışlarının vakfa ulaşması ve kurban kesiminin gerçekleşmesinin ardından, vakfın kayıtlarında cep telefon numarası ve e-posta adresi bulunan bağışçılara, kısa mesaj (sms) veya elektronik posta ile bilgi verilecek.

KURBAN BAĞIŞI HESAP NUMARALARI

TSK Mehmetçik Vakfı'nın kurban bağışı ortak hesap numaraları ise şöyle:

YTL İçin Hesap No: 1996
ABD Doları İçin Hesap No: 1997
AVRO İçin Hesap No: 1998

Bağışların yapılabileceği banka şubeleri ise şunlar:

Türkiye Cumhuriyeti Ziraat Bankası Tandoğan Şubesi,
Türkiye Vakıflar Bankası Hava Kuvvetleri Şubesi,
Türkiye Halk Bankası Meşrutiyet Şubesi,
Türkiye İş Bankası Balgat Şubesi,
Türkiye Garanti Bankası Yenişehir Şubesi,
OYAK Bank Çankaya Şubesi,
Türk Ekonomi Bankası Balgat Şubesi,
Finansbank Necatibey Şubesi.

Duyuruda, söz konusu bankalara internet bankacılığı yolu ile bağış yapmak
isteyen vatandaşların, ''ödemeler/bağış işlemleri/TSK Mehmetçik Vakfı Kurban Menüsünü'' kullanarak yapmaları gerektiği kaydedildi.

DERTLERE DERMAN OLDU
TSK Mehmetçik Vakfı, bugüne kadar 14 bin 629 şehit olan veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçiklerin bakmakla yükümlü olduğu yakınlarına, 8 bin 58 gazi ve engelli Mehmetçik'e ve 3 bin 113 Mehmetçik çocuğuna bugünkü değeriyle yaklaşık 123 milyon YTL (123 trilyon TL) ödeme yaptı.

Vakıf, halen 5 bin 432 gazi ve engelli Mehmetçik ve çocukları ile şehit olan
veya herhangi bir nedenle hayatını kaybeden Mehmetçik yakınlarına her ay yaklaşık 2 milyon 200 bin YTL (2.2 trilyon TL) yardımda bulunuyor.