BIST 9.080
DOLAR 32,40
EURO 35,09
ALTIN 2.325,61
HABER /  SEÇİM  /  YEREL SEÇİMLER 2019

Mehmet Özhaseki'den o anket sonucuna tepki

Ankara Büyükşehir Belediye başkan adayı Mehmet Özhaseki, "Bir ankete göre MHP'lilerin yüzde 73'ü, AKP'lilerin yüzde 17'si Mansur Bey'e oy verecekmiş. Anketlere güveniyor musunuz?" sorusuna "Bu söylediklerinize hiç güvenmiyorum. O zaman rakibim yüzde 75 ile geliyor, otursun çayını kahvesini içsin" yanıtını verdi.

Abone ol

AK Parti tarafından Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday gösterilen Mehmet Özhaseki, Sözcü'den Özlem Gürses'in sorularını yanıtladı.

Bol keseden sallıyorlar

Özhaseki, rakiplerinin 'bol keseden salladığını' belirterek sözlerini şöyle açtı:

"Ankara Belediyesi'nin ortalama Maliye ve İller Bankası'ndan aldığı pay ayda 350 milyon civarında, 12 ile çarp, yıllık bütçe 4.2 milyar lira. Ama kaynak yaratabilirsiniz, hadi yıllık 5 milyar olsun. Bir de giderler var, aylık 445 milyon lira. Yani gelirin gideri karşılamadığı bir yapı."

Özhaseki, 'hangi projelerin bol keseden atıldığına' dair soruya "Sabahleyin herkesin kapısına süt bırakacağım, EYT'cilere 75 TL vereceğim, akşamları çay çorba dağıtacağım" yanıtını verdi. Bunları popülizm olarak değerlendiren Özhaseki, "Ben bekliyordum ki rakiplerim de benim gibi çalışıp projelerini söyleyecekler, biz proje konuşacağız karşılıklı. İki rakibim var şu anda, bizim gibi bir kitapçık yapıp altına imza atan oldu mu, bir proje söyleyen oldu mu? Hayır. Hele 3. kere aday olmuş kişinin çok net projeleri olması lazımdı" ifadesini kullandı.

4-5 ay önce ekip kurdum

Seçim kampanyası ve seçilmesi halinde yapacağı projelere değinen Haseki, şunları söyledi:

"Ankara konusunu bana Cumhurbaşkanı çok önceden söylemişti. Ben 4-5 ay önce bir ekip kurdum bu nedenle, mimarlar, şehir plancıları var, kültür sanat danışmanları, spor uzmanları var, çocuk psikologları var. Bu ekibin çalışmaları aylarca sürdü. Ve çok kapsamlı bir projeler bütünü yarattık. En çok önemsediğim projelerden biri 411 tescilli eserin sergileneceği Kültür Yolu projesi. Bu eserlerin 29'u Cumhuriyet dönemine ait sembol yapılar. Düşünün o fakir fukara halimizle, dışarıdan uzmanlar getirerek olağanüstü güzellikte bir başkent ve kamu binaları yaratmışız. Her birinin gönlümdeki yeri ayrı."

Yeni parti açıklaması

AK Parti'ye küskünlerin kuracağı söylenen yeni parti iddialarıyla ilgili olarak Özhaseki şunları söyledi:

"Önce ihtimal vermek istemedim, yıllarca birlikte siyaset yaptığımız insanlar. Böyle bir çalışma var mı, gerçekten bilmiyorum, bana yansıyan da bir şey olmadı. Eğer varsa, aleni olarak söylenmesi lazım. Yoksa onun da söylenmesi lazım, bu bulanıklık hoş değil. Şahsen ben ihtimal vermiyorum, inşallah böyle bir hataya düşmezler, yeni bir tefrika, yeni bir ayrılık olmaz diye ümit ediyorum."

Özlem Gürses'in "Bir anket okudum, MHP'lilerin yüzde 73'ü, AKP'lilerin yüzde 17'si Mansur Bey'e oy verecekmiş. Anketlere güveniyor musunuz?" sorusuna Özhaseki, "Hele bu söylediklerinize hiç güvenmiyorum. O zaman rakibim yüzde 75 ile geliyor, otursun çayını kahvesini içsin!3 diye karşılık verdi.

Kaç çıktığımız yüzümüze yansıyor

"Kaç çıkıyorsunuz anketlerde?" sorusuna Özhaseki, şu yanıtı verdi:

"Kaç çıktığımız yüzümüze yansıyor. Biz her yerde moralli geziyoruz. Bir de gidin rakibin seçim kampanyasına bakın, oradaki dağınıklığı, moral bozukluğunu, nasıl birbirlerine girdiklerini görürsünüz. Kayseri'de yüzde 70 oy aldık. Kimden oy aldık size göre, diğer seçmenlerden oy aldık. CHP'li seçmenin yüzde 35'i, DSP'lilerin yüzde 50'si oy veriyordu bize."

"Melih gökçek kime oy verir?" sorusu

"Melih Gökçek'in 100 tane oyu olsa, 100'ünü de Mehmet Özhaseki'ye verir!" diyen Gökçek, "Ara ara görüşüyoruz biz, yıllarca belediye başkanlığı yaptı. O Ankara'yı çok seviyor, kendini Ankara ile özdeş görüyor, Ankara'ya kimin iş yapacağını da iyi biliyor Melih Bey…" ifadelerine yer verdi.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Son anketler bomba 5 ankete göre İstanbul ve Ankara'yı kim alacak?
Foto Galeri Son anketler bomba 5 ankete göre İstanbul ve Ankara'yı kim alacak? Galeriye Gözat