BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Mehmet Baransu'dan şok isim listesi

28 Şubat operasyonu geliyor... Gazeteciler tutuklanacak... Medya dünyası diken üstünde. Mehmet Baransu da isim verdi.

Abone ol

GAZETECİLER.COM - Dedikodular ayyuka çıkmış durumda.
28 Şubat soruşturması büyük bir fırtına başlatacak.
Ve bu fırtına en çok medyayı vuracak.

Taraf muhabiri Mehmet Baransu, medya köşelerine yansıyan operasyon beklentisinde isim de vermiş. 28 Şubat süreci için kellesi istenen gazetecileri sıralamış.

* Aydın Doğan
* Ertuğrul Özkök
* Zafer Mutlu
* Uğur Dündar
* Fatih Çekirge

28 Şubat'ın günah keçileri olmaya aday isimler bunlar. Görünen o ki kapıları çoktan işaretlenmiş. Şimdi ön kamuoyu oluşturuluyor. Taraf muhabiri Mehmet Baransu, iddiasını köşesinden şöyle aktarıyor...

"
Bakmayın Ertuğrul Özkök ve Zafer Mutlu’nun bugün ortalıkta bu iddialar yalan demesine. O dönemi hep birlikte yaşadık ve bunlardan çok daha fazlası artık biliniyor. Devletin konuyla ilgili tuttuğu arşivler de bir hayli kabarmış durumda. 28 Şubat soruşturmasının kendilerini uzamaması için çırpınıp durmalarının altında yatan tek sebep de bu. Soruşturmanın kendilerine uzayıp, arşivlerin bir bir ortaya çıkmasını istiyorlar. Yaptıklarına da yalan deyip bizi, bizleri kandıracaklarını düşünüyorlar.

Kendilerini üzücü bir haberim var. 28 Şubat süreciyle ilgili soruşturma derinleşecek. Ankara’nın “siyaset” koridorlarında şu sıralar konuşulan konulardan biri bu.

Soruşturma derinleştikçe Ertuğrul Özkök de, Zafer Mutlu da, Uğur Dündar da, Fatih Çekirge de, ATV’nin “kasetçi generalleri” de, Aydın Doğan da, dönemin bazı Ankara temsilcileri de ve medyanın diğer tetikçileri de kendilerini yargı önünde bulacaklar."


AHMET HAKAN'IN AYARIYLA KİM OYNADI? CUMARTESİ ÖZKÖK'E ÇAKTI
BUGÜN ONU AKLAMAYA SOYUNDU...

[PAGE]
AHMET HAKAN'IN AYARI İLE KİM OYNADI

GAZETECİLER.COM - Ahmet Hakan üç gün içinde kaleme aldığı yazılarla aklımızı hayli karıştırdı. Cumartesi günü adeta Ertuğrul Özkök'e kılıç çekti...
"Bana hakaretler yağdıramazsınız" diyerek diklendi...
"Gelen bana vuruyor, giden bana vuruyor edebiyatı yapamazsınız" sözleriyle ağır bir şekilde giydirdi.

Dün Ertuğrul Özkök hezeyan dolu o yazıya yumuşak bir yazıyla karşılık verince Ahmet Hakan öfkesinin rotasını değiştirdi. Cumartesi günkü yazıdan sonra bugünkünü okuyunca "biri Ahmet Hakan'a ayar mı çekti?" diye sormadan edemeyeceksiniz.

 İşte o yazıdan bölümler

KANIRTIYORLAR DA KANIRTIYORLAR

Gelelim Ahmet Hakan'ın yazısına... Demiş ki;

"DİRENİŞ ahlakına sahip değildiler. İsyan ahlakına sahip değildiler. Ve şimdi fark ediyoruz ki:
Hesaplaşma ahlakına da sahip değiller.

Şu son “şantaj iddiası”na bir bakın:
Şantaj yaptı” denilen “yapmadım” diyor. “Şantajı haber verdi” denilen “vermedim” diyor. “Şantaja maruz kaldı” denilen “kalmadım” diyor.
“Şantaj” iddiasını ortaya atan bir “kanıt” sunamıyor. Fakat buna rağmen...
Kanırtıyorlar da kanırtıyorlar. Çullanıyor da çullanıyorlar. 28 Şubat sürecinde kendilerine nasıl çullanıldıysa öyle çullanıyorlar. 28 Şubat’ta kendilerine uygulanan psikolojik savaşın bir benzerini uyguluyorlar. İlkel bir intikam pazarı kurmuşlar, vuruyorlar da vuruyorlar. Ahlaksız, hakkaniyetsiz, vicdansız ve acımasız bir süreçle ahlaksız, hakkaniyetsiz, vicdansız ve acımasız bir şekilde hesaplaşmaya çalışıyorlar.

MUHAFAZAKAR ÇEVREYE ÇAKTI

28 Şubat’ın mazlumlarının haline bir bakın:
Brifing günlerinde babayiğit bir ses çıkaramadılar ama bugün maşallah her biri cengaver kesilmiş durumda. Tankların yürüdüğü günde öksürmekten bile kaçındılar, bugün sembolik tanklarla güya 28 Şubat’a meydan okuyorlar.
28 Şubat’ta köstebek gibi toprağın altında saklandılar, bugün en afili
(...) 28 Şubat günlerinde devrin kodamanlarına “Biz onlar gibi toleranssız değiliz, hoşgörü abidesiyiz” diyenler, bugün toleransı, hoşgörüyü falan bir tarafa bırakıp çullanma yarışında bayrağı en yukarıya dikmeye çalışıyorlar.

ÇOK SÜPER ÖCÜ GİBİLER

Akıl, fikir, izan, şuur falan hepten gitmiş durumda.
Adamın biri çıkmış televizyona, “28 Şubat’ta askerler o kadar da suçlu değillerdi, onları medya kandırdı” diyerek toplumun zekâsıyla alay ediyor.
Koskoca bir süreci birkaç gazetecinin üstüne yıkıp işi bitirmek istiyorlar.
Ama haklarını yemeyelim:
“Korkutucu” olmayı da başarıyorlar.
“Çok süper öcü” gibiler.
Hatta 28 Şubat’ın kodamanları bile bunlar kadar “korkutucu” değildiler.

BEN HESAPLAŞMADA YOKUM

28 Şubat döneminde...
Sonuna kadar direnmiş, risk almış, düşmanlıklara maruz kalmış, ağır cezalarda yargılanmış, yalnız bırakılmış, programına çıkaracak konuk bulamaz hale gelmiş, en pis iftiralara uğramış bir gazeteci olarak buradan ilan ediyorum:
Eğer iftirasız, kampanyasız, hilesiz, yalansız, zulümsüz ve temiz bir hesaplaşma yapacaksanız ben varım.
Ama eğer bana düşen “çullan babam çullan festivali”nin bir parçası olmaksa ben yokum.
Vicdansız, acımasız, hakkaniyetsiz ve adaletsiz bir süreçle mücadele ederken vicdansız, acımasız, hakkaniyetsiz ve adaletsiz olmayı reddediyorum.


STAR YAZI DA OPERASYON SİNYALİ VERDİ... BAZI GAZETECİLER
TUTUKLANACAK... DİĞER SAYFADA...
[PAGE]
BAZI GAZETECİLER TUTUKLANACAK

GAZETECİLER.COM - Medya dünyasında 28 Şubat soruşturmasına dair bir yazı da Star'da çıktı... Ahmet Kekeç de operasyon sinyali verdi.

İddia o ki yakında bir operasyon başlayacak. 28 Şubat ile hesaplaşma operasyonu medyayı da silip süpürecek.

Ahmet Kekeç, dedikoduyu "kulaği delik gazetecilere" gelen duyumlar olarak sunmuş...
Demiş ki;

"Kulağı delik gazeteciler, “28 Şubat soruşturması” çerçevesinde, birtakım gazetecilerin “bilgisine” başvurulacağını söylüyor. Bazıları da tutuklanacakmış...

Ben herhangi bir liste görmedim... “Tutuklu adayı” herhangi bir isim de bilmiyorum.

Dileğim, bu soruşturmanın bir “sürek avına” dönüşmemesi, her şeyin hukuk çerçevesinde yürümesi ve bir “Nedim Şener-Ahmet Şık faciası” yaşanmaması...

Kendi çapında bir mağdur olarak, 28 Şubat sürecinde bana gadrettiğini düşündüklerimden müşteki olmayacağım, kimseyi parmakla göstermeyeceğim, “bana şu fenalıkları yaptılar” demeyeceğim, zaten kendi kendilerini imha etmekte olan müntesiplere bir tokat da ben vurmayacağım."


OPERASYON KESİN DE "HESAPLAŞMA ŞEKLİ" TARTIŞMA
KONUSU... CENGİZ ÇANDAR'A DA BİR BAKIN!
DİĞER SAYFADA...
[PAGE]
BİR OPERASYON SİNYALİ DAHA


GAZETECİLER.COM
- 28 Şubat operasyonunun elinin kulağında olduğuna kanaat getirmemize sebep olan yazılardan biri de Radikal'de çıktı...
İmza bu kez Cengiz Çandar'a ait...

Çandar, yaklaşan fırtına için "adalet" uyarısında bulunmuş. 28 Şubat soruşturmasının bir "cadı avına" dönüştürülmemesini istemiş.

Yakın zamanda patlaması muhtemel operasyon dalgası için demiş ki;

"Hazırlık aşamasında bulunan 28 Şubat soruşturmasının, oldukça geniş bir kesimi kapsadığı haberleri yayılıyor. 8 Şubat soruşturmasını, bir tür 'rövanşizm'e ve tam da 28 Şubat usulü 'cadı avı'na dönüştürmemek gerekiyor.

'Darbe'deki 'rol dağılımı' ve 'sorumluluk hiyerarşisi'ni doğru saptamak, elmayla armutu birbirine karıştırmamak gerekiyor. Özel yetkililer'de yakın geçmişte yürütülen bazı soruşturmalarda yapılan hatalardan, özellikle, 28 Şubat soruşturması için ders alınmalı.

Öyle görünüyor ki, 28 Şubat soruşturması, Ergenekon dahil, yakın geçmişin tüm soruşturmalarının en önemlisi olacak.
Hata kaldırmaz."

SABAH YAZARI NAZLI ILICAK "VİSKİ" DAVASI AÇIYOR...
DİĞER SAYFADA...
[PAGE]
NAZLI ILICAK VİSKİ DAVASI AÇIYOR

GAZETECİLER.COM Sabah yazarı Nazlı Ilıcak, Her Taşın Altında The Cemaat mi Var? isimli kitabı hakkında katıldığı bir söyleşide Ergenekon'un bir numarasının değişen genelkurmay başkanları olduğunu iddiasını dile getirmişti. Bunun üzerine eski gazeteci Şamil Tayyar, Ilıcak'ı 'Ergenekon'u viski markası sanmakla' eleştirmişti.

ŞAMİL TAYYAR MİT İŞBİRLİKÇİSİ

Bu şekilde başlayan atışma Twitter üzerinden de sürmüştü. Son olarak Nazlı Ilıcak'ın kendisi hakkındaki "MİT'le işbirliği yaptığı" iddialarına sinirlenen Tayyar 'İddialarını kanıtlamayan şerefsizdir' diyerek Ilıcak'ı sert eleştirdi.

EMİN ŞİRİN İLE KEMAL ILICAK YAŞARKEN BİRLİKTE MİYDİ?

Hatta daha ileri giden Tayyar, Nazlı Ilıcak'ın, Emin Şirin ile beraberliğinin ilk eşi Kemal Ilıcak yaşarken başladığını ima etmişti.

Nazlı Ilıcak, Şamil Tayyar'ın iddialarına yanıt vermek istemezken konunun yargıya taşındığını duyurdu.

Tayyar'ın iddialarını "çirkin" olarak nitelendiren Ilıcak, Şamil Tayyar'a dava açıyor.


RTÜK KAFAYI AHLAK İLE BOZDU... ÖYLE Kİ 27 YIL ÖNCEKİ
FİLME CEZA VERMEYE KALKTI... DİĞER SAYFADA...
[PAGE]
RTÜK İYİCE AYARI BOZDU

GAZETECİLER.COM - Hülya Avşar'ın 27 yıl önce çevirdiği ''Sekreter'' adlı filmde cinsel tacize uğraması, RTÜK gündemine geldi. RTÜK raporunda filmin konusu aktarılırken, "Patronu, Hülya'nın bacaklarını dikizledi'' dedi ve ceza uygulanması gerektiği belirtildi.

TNT TV'de yayınlanan ''Sekreter'' adlı filmde, Hülya Avşar'ın rol icabı cinsel tacize uğraması, RTÜK gündemine geldi. RTÜK İzleme ve Değerlendirme Dairesi tarafından hazırlanan raporda, 1985 yılı yapımı olan filmin konusu aktarılırken ''Patronu, Hülya'nın bacaklarını dikizlemektedir'' denildi.

Değerlendirme Dairesi raporunda filmin sabah 09.15'de yayınlandığı da belirtilerek ''Sekreterlik yapan Hülya güzel bir kızdır ve çalıştığı iş yerlerinde, patronları tarafından taciz ve cinsel saldırıya maruz kalmaktadır. Hülya'ya bir mektup dikte ettiren patronu, bacaklarını da dikizlemektedir'' denildi.

Raporda, filmin ''Çocukların ahlaki ve zihinsel gelişimini zedeleyici nitelikte" olduğu gerekçesiyle TNT TV'ye ceza önerildi. Ancak RTÜK üyeleri, bu filmin komedi türünde ve yıllardır gösterimde bulunduğu görüşü ile cezaya gerek görmedi.


"DENİZ YILDIZI" DEĞİL MEĞER KÖLEYMİŞ... FOX'UN DİZİSİYLE İLGİLİ
ORTAYA ÇIKAN GERÇEK... DİĞER SAYFADA...
[PAGE]
DENİZ YILDIĞI DEĞİL KÖLEYMİŞ

GAZETECİLER.COM - 'Deniz Yıldızı'nın başrol oyuncuları Güneş Emir ve Koray Ergök, yoğun çalışma koşullarına isyan edince hem diziden gönderildi, hem de haklarında dava açıldı.

Gençlik dizisi "Deniz Yıldızı"nın iki başrol oyuncusu Koray Ergök ve Güneş Emir, geçen sezon başı en popüler oldukları dönemde diziden ayrıldı. Emir, senaryo gereği annesinin yanına gönderildi, Ergök ise öldürülerek hikâyeye veda etti.

470 BÖLÜM OYNADILAR

İki oyuncu, 2 yıl boyunca başrol oynadıkları dizi her hafta büyük kanallara fark atarak en çok izlenen 5 program arasına girme başarısını gösterince Beyaz Show programına da konuk olmuştu.

OYUNCU SENDİKASI ORTAYA ÇIKARDI

Ancak oyuncuların aynı dönemde veda edişi dizinin fanatiklerini çok şaşırttı. Bu konuda ne oyuncular ne de yapım şirketi bir açıklama yaptı. "Deniz Yıldızı"nın iki başrol oyuncusunun ayrılık nedeni, Memet Ali Alabora'nın başkanlığını yaptığı Oyuncu Sendikası'nın yürüttüğü davayla ortaya çıktı. 2 yıl içinde 470 bölümde rol alan iki oyuncunun, günde 13-15 saatlik çalışma koşullarına itiraz edince yapım şirketiyle mahkemelik olduğu ortaya çıktı.

Psikolojisinin bozulduğu belirtilen Koray Ergök, aşırı yorgunluktan sette bayıldı. Güneş Emir ve Koray Ergök, ruh ve beden sağlıklarını kaybetmeye başladıklarını ifade etti ve yapımcı Focus Film'e "Biz bu koşullarda çalışmak istemiyoruz" diyerek şartların iyileştirilmesini istediler.

5 YILLIK SÖZLEŞMENİZ VAR DENİLDİ

Yapım şirketi ise iki oyuncuya projeye başlamadan önce imzaladıkları 5 yıllık sözleşmeyi hatırlattı. Bunun üzerine Emir ve Ergök, bu sözleşmenin iptal edilip yerine 1 yıllık sözleşme yapılmasını, ücretlerinin artırılmasını, günde 9 saat çalışılmasını ve fazla mesailerin de kendilerine ödenmesini talep etti.

Bu istekleri kabul edilmeyen iki oyuncunun senaryodaki rollerine son verildi. Focus Film, iki oyuncuya sözleşme şartlarına uymadıkları için dava açtı. Ergök ve Emir'in eski şirketleriyle davalık oldukları için yeni iş almakta zorluk çektikleri kaydedildi.